Fenerbahçe’ye tribün yasak

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dediği oldu, Kayseri İl Güvenlik Kurulu Sarı-Lacivertli taraftarları maça almıyor.

Yayınlanma: 01.03.2023 - 04:00
Fenerbahçe’ye tribün yasak
Abone Ol google-news

Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarların, geçen hafta statlarda “Hükümet istifa” tezahüratıyla tepkilerini ortaya koymalarının ardından Kayseri İl Güvenlik Kurulu tartışmalı bir karara imza attı. Kurul, Süper Lig’in 24. haftasında 4 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına, Sarı-Lacivertli taraftarların alınmayacağını açıkladı. Bu karara gerekçe olarak “güvenlik” gösterildi. Ancak kulislerde F.Bahçe tribünlerinden geçen hafta yükselen “Hükümet istifa” seslerinin asıl gerekçe olduğu konuşuluyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli 3 gün önce “Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir” demişti.

FENERBAHÇE: KABUL EDİLEMEZ

Fenerbahçe Kulübü, Kayseri İl Güvenlik Kurulu’nun kararına tepki gösterdi. Sarı-Lacivertli kulüp açıklamasında, “Taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Açıklamada, “Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır. Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır. Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz” denildi. 

DÜNDAR: AYRIŞTIRMAYIN

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, “Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasına Fenerbahçe seyircisi alınmayacakmış. Bu çok yanlış bir karar. Oldu olacak futbolu da yasaklasınlar! Ve şampiyonu şimdiden açıklasınlar! Anayasaya göre yurttaşlar, siyasi iktidarı protesto etme hakkına sahiptir. Siyasi iktidar devlet değildir. İktidarlar değişir ama devlet baki kalır. Felaketin tüm siyasi görüşteki yurttaşları kenetlediği ve yardımlaşmanın doruğa çıktığı bir süreçte halkı ayrıştırmak çok yanlıştır” dedi.

BAHÇELİ'NİN YENİ TAKIMI

Beşiktaş Kulübü üyeliğinden ayrılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm. Karagümrük’e gönül veren bir kişi olarak hayatımı devam ettireceğim” dedi. 

Aidatını ödememiş!

Beşiktaş Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Akpınar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yıllık üyelik aidatını yatırmadığı için daha önce kulüp üyeliğinin düştüğünü açıkladı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler