‘İstifa’ diyene yasak

Hükümeti protesto eden Fenerbahçeli taraftarlara seyirden men cezası verildi.

Yayınlanma: 02.03.2023 - 04:00
‘İstifa’ diyene yasak
Abone Ol google-news

Fenerbahçe-Konyaspor maçında “Hükümet istifa” tezahüratı yaptığı tespit edilen Sarı-Lacivertli taraftarlara, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 14/1 maddesi kapsamında “seyirden men cezası” verilmeye başlandı.

Dün 50’ye yakın F.Bahçeli taraftara yasakla ilgili tebligat yapıldı. İlgili maddede, “Hakaret olarak algılanacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunmaları halinde” ifadesi yer alıyor. Taraftarlar, yasak nedeniyle hiçbir spor müsabakasını yerinde izleyemeyecek ve F.Bahçe’nin maç günleri, emniyete giderek imza verecek. Soruşturmanın ardından taraftarların ceza alacağı süre belli olacak. Tebligat alan taraftarlar, konuyu F.Bahçe Kulübü yöneticilerine bildirdi. Fenerbahçeli Hukukçular Derneği de bu taraftarlara gerekli desteği vereceğini kaydetti.

FENERBAHÇE YARGIYA GİTTİ

Statlardaki “Hükümet istifa” sloganları sonrası 4 Mart’taki Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasına Sarı-Lacivertli taraftarların alınmasının yasaklanması yargıya taşındı. Fenerbahçe Kulübü, karara ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle Kayseri Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Sarı-Lacivertli yönetimin açıklamasında, “Taraftarlarımız takımımızın AEK Larnaca ile oynadığı maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yerini almış, hem ülkemizi hem takımımızı temsil etmiş, formamızı ve bayrağımızı dalgalandırmış, hiçbir sorun yaşamadan ülkemize dönmüştür. Bugün ise F.Bahçe taraftarı sebepsiz ve kabul edilemez bir şekilde kendi ülkesinde deplasman yasağına tabi tutulmaya çalışılmaktadır. F.Bahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. F.Bahçe’yi sürekli ötekileştiren, hedef haline getiren şuursuz kararlarınızdan ve hamlelerinizden vazgeçin” ifadeleri kullanıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler