Spor yazarları Beşiktaş - Ankaragücü maçını değerlendirdi

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-1 yendi. Mücadelenin ardından Nihat Kahveci, siyah-beyazlıların yeni transferi Onur Bulut'u övdü.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 08:13
Spor yazarları Beşiktaş - Ankaragücü maçını değerlendirdi
Abone Ol google-news

Beşiktaş, Süper Lig'in 24'üncü haftasında Ankaragücü'nü konuk etti. Mücadele Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

Spor yazarları, siyah-beyazlıların zaferini değerlendirdi.

Gülengül Altınsay - Cumhuriyet:

"Düşman yaratarak, ayrımcılık yaparak ve taraftarı birbirine düşürerek futbolu yönetme anlayışlarına alıştık. Bunun sonucu olarak Beşiktaş ve Ankaragücü’ne uygulanan deplasman yasağında bu kez kesik yiyen Ankaragücü taraftarı. Kesik yiyen sadece onlar değil. Beşiktaş’ta Saiss ve Rosier de 11’de yok. Şenol Güneş geldikten sonra Saiss, Rosier, Masuaku gibi oyuncuların bile tartışmaya açılmasının sonucu bu herhalde. Saiss savunma kadar hücumu da iyi yapan bir oyuncu. Sakat değilse neden yedek? Buna karşın yeni transferler Onur, Colley, Amir ilk 11’de.

Kartal özellikle sağ kanattan etkili bindirmelerle daha üstün. Onur çok iyi. Fakat Redmond hariç forvetler topla buluşmakta ve topu kullanmada eksik. Ama giderek baskısını artırıyor Kartal. Ve 40’ta Amir’in kullandığı etkili serbest vuruşta son noktayı Salih koyuyor: 1-0. Ardından Masuaku’nun başlattığı ataklarda Cenk kaleciyi nişanlama rekoru kırınca Beşiktaş devreyi 1-0 önde kapatıyor. 

İkinci yarı karşılıklı gollerle başlıyor. Önce Sowe 53’te Beşiktaş savunmasının zincirleme hatalarını değerlendiriyor. Sonra “Oyunda yok” dediğimiz Aboubakar 55’te skoru 2-1 yapıyor. Hem de kendine özgü bir tarzda. Beşiktaş durmuyor 3. golü arıyor. Net pozisyonlar buluyor. Ve Ismael döneminden sonra Güneş döneminde ilk kez bu kadar baskılı oynuyor Kartal. Ama bu baskıyı skora yansıtıp 3. golü bulamıyor. Son dakikalarda Beşiktaş’ın kolay top kaybetme hastalığı nüksetse de genellikle iyi futboluyla 3 puanı alıyor."

Adnan Dinçer - Cumhuriyet:

"Bana göre Şenol Güneş şanslı. Şampiyonluk yarışında olmayan ve geleceğe dönük kadro oluşturan kurgu, ilk 39 dakika hiçbir şey yapmadı! Ankaragücü her sonuca razıydı, Beşiktaş nasılsa atarız modundaydı. İlk yarı bittiğinde sahanın en iyi futbolcusu Talha’ydı. İkinci yarı fazla değişen görüntü olmasa da futbolcular kendini ortaya koymaya çalıştı. Hatalar da geldi. Beşiktaş defansı, Sowe’a bir gol hediye etti. Beraberlik sadece 2 dakika sürdü; Aboubakar kendine has stilini konuşturup golünü attı. 60. dakikada Salih çıkıp Tayfur girerken kafama Cenk’in gergin oyunu takıldı. Beşiktaş tribünleri de Ankaragücü karşısında daha güzel bir oyun bekliyordu. Olmadı ve gerginlikleri oyunun sonuna kadar sürdü! Bence kalite ve klas olarak Beşiktaş yetersiz. Kaleciler Gökhan ve Mert’in kritik kurtarışlara imza attığını da belirtelim."

Nihat Kahveci:

"Şenol hoca zamanının en iyi oyununu gördük diyebiliriz. Redmond, işin sonunu getirebilse acayip işler çıkacak. Sahanın en iyilerinden biriydi. Salih ceza sahasına girmenin hediyesini aldı. Cenk'in soyadı Gökhan gibiydi, çok duyduk ikisinin adını. Cenk vurdu, Gökhan çıkardı resmen. Gökhan takımının daha fazla gol yemesini engelledi. Bu performans madem çıkıyordu neden bu zamana kadar çıkmadı diyebilirler, doğru. İkinci olabiliyorsa ikinci olmalı Beşiktaş. Sonuna kadar götürmesi lazım. Oynanan maçlarda taraftara saygı duyarak oynaması lazım. Diğer rakipleri de Beşiktaş'ın kaybetmesini bekleyecek. Fenerbahçe 51, Beşiktaş 43 puanda. İkincilik bile zor görünüyor ama büyük takımlar hedefi koyup ona uygun ilerlemesi gerekiyor. Beşiktaş'ta bugün bunu görmek taraftarı etkilemiştir. Özgüven kazanarak yeni sezona da hazırlanırsın. Hoca da bu zamanki performansları değerlendirir.  "Onur zaten beğendiğimiz bir oyuncuydu. İçeriye girmeleri, Redmond'la anlaşmaları, Cenk'e kestikleri toplarla Beşiktaş'a faydalı olacağını kanıtladı. Beşiktaş'a gelip ayakları titreyebilirdi ama Onur bunu hiç yaşamadı. Onur'u daha rahat değerlendirebiliyoruz, Coley için bir şey diyemiyoruz. Omar'ın fiziği çok iyi görünüyor, bu maçta da kötü görüntü vermedi. Rosier kötüyken bile oynamıştı, iyi olduğu zaman ligin en iyisi diyebiliriz. Artık Onur tehdidi var."

Necati Ateş:

"Beşiktaş'ı kutluyorum. Tempolu oyunundan dolayı da kutluyorum. Taraftarı da oyun içine alarak, takım iştahını görünce beğendim. Benim Cenk'ten beklentim çok fazla, onu biraz eleştiricem. Çok büyük bonservislere gidip sakatlanıp döndükten sonra iyi oynamak zordur. Şimdi böyle bir maçta ayağına 3 tane geliyorsa onun ikisini atabilirdin. Gelenlerin hepsini Gökhan'a gönderdi.Onur bence Türk statüsünde yapılan en iyi transferlerden birisi. Alanyaspor'dan beri takip ederim Onur'u. Geç transfer edilmiş bir oyuncudur, sezon başında transfer edilmeliydi. Aboubakar'ın golü bir yetenek golü, muhteşemdi. Bazı goller vardır takım arkadaşına ihtiyacın yoktur. Takım arkaşına ihtiyacın olan oyuncular Weghorst tarzı oyuncular. Aboubakar gibi oyuncular bir silahtır, her şeyi yapabilir. İki kişi arasına girer, döner atar her türlü tehlike yaratır. Aboubakar da öyle. Bana Süper Lig'den transfer yap desen Antalyaspor'dan Wright'ı alırım, orta sahaya Hadziahmetovic'i alırım, Maxim'i alırım. Orta sahaya savunmaya yönelik Fernando'yu alırım. Sağ beke Onur'u alırım. Beşiktaş bunların hepsine neredeyse hepsine sahip şu anda. Beşiktaş yeni transferlerinden sonra başka bir oyun oynamaya başlayacak artık ama makas çok açıldı."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler