Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 MSB Bedelli askerlik ücreti ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır?

Bedelli askerlik ücretleri, askerlik vakti gelmiş gençler tarafından merak ediliyor. "Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?" sorusu araştırılıyor. Peki, Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 MSB Bedelli askerlik ücreti ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır?

Yayınlanma: 02.12.2023 - 17:41
Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 MSB Bedelli askerlik ücreti ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır?
Abone Ol google-news

Bedelli askerlik ücreti, bu yılın son ayında başvuruda bulunacak bedelli asker adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 MSB Bedelli askerlik ücreti ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SGK ve Bağkurluların maaşlarına zam gelirken bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak.

Temmuz ayında memur zammıyla beraber bedelli askerlik ücreti değişmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122.351,04 TL olmuştur." ifadeleri yer almıştı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların ardından da ödeme süreci başlıyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecekler.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Memur maaşlarının katsayı oranları bedeli askerlik belirlenirken kullanılır. Bedelli askerlik tutarı 240.000 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayı çarpımı ile hesaplanır. Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler