Boşanma aşamasındaki kadının 2 akrabasını öldürmüştü: Müebbet hapsi istendi!

Boşanma aşamasında olduğu kadının 2 akrabasını aracıyla ezerek öldüren sanık, "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten adam öldürme" suçundan ise müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

Yayınlanma: 20.10.2023 - 13:19
Boşanma aşamasındaki kadının 2 akrabasını öldürmüştü: Müebbet hapsi istendi!
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Altındağ ilçesinde boşanma aşamasında olduğu kadının ailesiyle çıkan kavga sonucu, kadının 2 akrabasını aracıyla ezerek öldürdüğü belirtilen İbrahim Ç. hakkındaki soruşturması tamamlandı.

İbrahim Ç. hakkında "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten adam öldürme" suçundan ise müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianameye göre, sanık İbrahim Ç., 23 Haziran'da, boşanma aşamasında olduğu ve baba evine dönen Çağlar Ç.'nin yanına gitti.

Çocuklarını eve bıraktıktan sonra park halindeki aracının içinde beklemeye başlayan sanık, kayınpederi Yaşar Torun'un uyarılarına rağmen evin önünden ayrılmadı. Beklemeye devam eden İbrahim Ç. ile Çağlar Ç.'nin akrabaları arasında tartışma çıktı.

Kayınpeder Yaşar Torun'un tüfekle havaya ateş etmesi, onun babası Feyzi Torun'un da sopayla aracına vurması üzerine sanık, kalabalığın üzerine aracını sürdü ve Çağlar Ç.'nin dedesi Feyzi Torun ile kavgayı ayırmak isteyen Mahi Aydos'un üzerinden araçla geçti. Feyzi Torun ve Mahi Aydos, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

"ÖNÜMÜ GÖRMEDİM" SAVUNMASI!

İddianamede ifadesine yer verilen sanık İbrahim Ç., şu savunmayı yaptı:

"Olay yerinden kaçarken önümü göremedim. Kayınpederim Yaşar Torun, ateş etmeye devam ettiği için geriye dönüp kontrol edemedim. Olay yerinden kaçarken bir şeyin üstünden geçtiğimi hissettim. Olay yerinden uzaklaşınca eşimi aradım bu şekilde olayı öğrendim."

"ŞİKÂYETÇİYİM"

Yaşar Torun ise, iddianamedeki ifadesinde şunları kaydetti:

"Kızım, eşi ile anlaşmazlık yaşıyordu. Bu nedenle damadım hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. İbrahim, çocukları bıraktıktan sonra kızım Çağlar'ı arayarak, '10 tane hap içtim oraya geliyorum' dedi. Kızım problem çıkmasın diye aşağıda konuşuyorlardı. Kızım eve döndüğünde İbrahim hâlâ kapının önündeydi. Babam ve yengem hayatını kaybetti, şikâyetçiyim." 

İddianamede, sanık İbrahim Ç. hakkında, Feyzi Torun'a yönelik eylemi nedeniyle "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Mahi Aydos'a yönelik eylemi nedeniyle "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler