Çerkezoğlu: İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceğiz

İzmir'de DİSK üyesi kadınlar ile yürüyüşe katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "İktidarı kadına yönelik şiddeti önlemek yerine koruyan bütün mekanizmaları ortadan kaldırıyor" dedi.

Yayınlanma: 24.11.2021 - 17:25
Çerkezoğlu: İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceğiz
Abone Ol google-news

DİSK, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun etkin bir biçimde uygulanması talebiyle Türkiye genelinde alanlara indi. İzmir'de DİSK üyesi kadınlar ile yürüyüşe katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "İktidarı kadına yönelik şiddeti önlemek yerine koruyan bütün mekanizmaları ortadan kaldırıyor. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun uygulanması için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İzmir Konak'taki eylemde ILO 190 sayılı sözleşmenin onaylanması için hükümete çağrıda bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:



"Kadına yönelik şiddet işyerlerinde ve toplumsal yaşamın bütününde büyüyor. İçinden geçtiğimiz bu pandemi sürecinde kadınlar olarak bizler bu sürecin yıkıcı etkilerini çok daha derin yaşıyoruz. AKP İktidarı kadına yönelik şiddeti önlemek yerine koruyan bütün mekanizmaları ortadan kaldırıyor. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun uygulanması için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadının olmadığı bir mücadele başarılı olamaz. İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte ILO 190, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması için, eşit işe eşit ücret için, insanca yaşayacağımız bir ücret için demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği emeğin Türkiye’si bizim ellerimizde büyüyecek."  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler