Evinde katledildi, bir ırkçı saldırı daha

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin evi yüzleri kapalı bir grup tarafından basıldı. Evin kapısını kırarak ellerinde sopa ve bıçaklarla içeri giren bir grup mültecilere saldırdı. 19 yaşındaki Nail Alnaif bıçaklanarak öldürüldü.

Yayınlanma: 11.01.2022 - 17:59
Evinde katledildi, bir ırkçı saldırı daha
Abone Ol google-news

Gazete Duvar'dan Fırat Bulut'un haberine göre, saldırı sırasında odasında uyuyan 19 yaşındaki Nail Alnaif’i göğsünden bıçaklayan grup, apartman girişindeki kameraları da kırdı. Irkçı grubun saldırısına uğrayan Nail Alnaif katledildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD), şu ifadeleri kullandı:

''Kışkırtılan ırkçılık bu defa da Bayrampaşa’da bir bekar evinde kalan 18 yaşındaki  Suriyeli Naif Elnaif’i yaşamdan kopardı.

Gece saat 02.00 civarında gerçekleşen olayda, silahlı bir grup eve girerek Elnaif’i göğsünden bıçakladı. Yaralanan Elnaif’in yaşamını  yitirdiği olaya dair etkin soruşturma yapılarak olayın aydınlatılması, faillerin tespiti ve cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılarını göreve çağırıyoruz. 

2022 yılının ilk 10 gününde yaşanan çok sayıda ırkçı saldırı, ırkçılığın vardığı tehlikeli noktayı gözler önüne sermiş olup, ırkçı saldırıların önlemesi konusunda devlet yetkililerini acil önlemler  alınması konusunda uyarıyoruz.

Irkçılığın önlenmesinde güçlü bir toplumsal duyarlılığa da ihtiyaç olduğu görülmekle, herkesi ırkçılıkla mücadeleye çağırıyor, Naif Elnaif’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.''

DAHA ÖNCE DE 3 KİŞİ KATLEDİLMİŞTİ

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bir fabrikada çalışan Suriye uyruklu üç kişi, geçtiğimiz 16 Kasım’da gece fabrikadaki ranzalarında uyudukları sırada K.K. isimli katil zanlısı tarafından üzerlerine benzin dökülerek yakılarak katledilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler