Hande Baladın’a tehdit yağdıran sanığa tahliye: Akıl sağlığı raporu bekleniyor

Avrupa Şampiyonası kupasını Türkiye'ye getiren milli voleybolculardan Hande Baladın’a sosyal medya hesabı üzerinden tehdit mesajları gönderdiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık Mustafa Neşeli’nin ilk duruşmada tahliyesine karar verildi.

Yayınlanma: 08.09.2023 - 04:00
Hande Baladın’a tehdit yağdıran sanığa tahliye: Akıl sağlığı raporu bekleniyor
Abone Ol google-news

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya hesabı üzerinden "yüzüne asit atarım" ve "arabanı tararım" gibi tehdit mesajları gönderdiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık Mustafa Neşeli'nin ilk duruşmada tahliyesine karar verildi. 

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mustafa Neşeli, bipolar bozukluk hastası olduğunu, gönderdiği mesajlardan dolayı pişmanlık yaşadığını ifade etti. Baladın’ın avukatı Dilara Sasa, sanığın ruh sağlığıyla ilgili rapor almasını talep etti. 

Mahkeme sanığın tahliyesine karar verirken, akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor alınmasına hükmetti.

Mahkeme, "tehdit" suçunun uzlaştırma kapsamında olduğu gerekçesiyle dosyanın uzlaştırma büroya gönderilmesini kararlaştırdı. Kararın ardından Cumhuriyet Hande Baladın’ın avukatı Dilara Sasa ile konuştu. 

KARAR 1 ŞUBAT'TA

Avukat Sasa, “Sanık duruşmada bipolar olduğunu, o dönemde manik dönemde olduğunu ve yaptıklarından dolayı son derece pişmanlık duyduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı çalışanı olduğunu söyledi. Fakat biz de tutukluluğunun devam etmesi gerektiğini ve Sağlık Bakanlığı'nda bu derece bir görevde çalışan birinin akıl sağlığının gelgit yaşadığı durumlarda herkes için tehlike yaratabileceğini belirttik. Ayırca eğer tutuklu değilse de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine gerektiğini söyledik” dedi. 

Sasa sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“1 Şubat'taki duruşmada Bakırköy'den de bir heyet raporu gelecek ve son karar çıkacak. Ceza Kanunu'ndaki kanunlar, tarafların toplumdan uzaklaştırılmaması amaçladığı için sanığın cezasını çekmiş olduğu ve dersine almış olduğu imajını aldı hakim. Fakat hala ruhsal sağlığından ve etrafa zarar endişe ettiği için o da görmek istiyor heyetin ne diyeceğini. Bu zaten tahliye olarak değil TCK 52’de gözetim olarak geçiyor. Dolayısıyla aslında bu da bir seçimdi.”

"KORUMA KARARI ALACAĞIZ"

Koruma ve uzaklaştırma kararı alacaklarını belirten Sasa, “Biz valilikten bir koruma kararı ve aile mahkemesinden uzaklaştırma kararına başvurduk. Onların uzaklaştırma kararıyla koruma kararıyla aynı süreç içerisinde çıkar bu hafta içerisinde. O yüzden biz zaten müvekillimizin hayatından endişe etmemek için hukuki önlemlere almak zorundayız. Bizim de tercihimiz tahliye edilmemesinden yana olurdu. Biz de sebepten dolayı koruma tedbirlerini başvurmak durumunda kaldık” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler