CHP Hatay Belediye Başkanı Adayı Lütfü Savaş kimdir? Özgür Özel, Lütfü Savaş hakkında ne dedi? Lütfü Savaş'ın deprem açıklamaları...

Depremin ardından hakkında istifa çağrıları gündeme gelen CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP PM tarafından bir kez daha kesin aday olarak seçildi. Peki, CHP Hatay Belediye Başkanı Adayı Lütfü Savaş kimdir? Özgür Özel, Lütfü Savaş hakkında ne dedi? Lütfü Savaş'ın deprem açıklamaları...

Yayınlanma: 09.02.2023 - 12:51
CHP Hatay Belediye Başkanı Adayı Lütfü Savaş kimdir? Özgür Özel, Lütfü Savaş hakkında ne dedi? Lütfü Savaş'ın deprem açıklamaları...
Abone Ol google-news

2024 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş oldu. Deprem zamanı tepkilerin hedefinde olan Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi gündeme oturdu. Peki, CHP Hatay Belediye Başkanı Adayı Lütfü Savaş kimdir? Özgür Özel, Lütfü Savaş hakkında ne dedi? Lütfü Savaş'ın deprem açıklamaları...

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

23 Mart 1965 tarihinde Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü köyünde doğdu. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye'nin çeşitli illerinde doktorluk görevinde bulundu. Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev aldı. 2007 yılında doçent oldu. 2006-2008 döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu.

Savaş, 2009 Türkiye yerel seçimleri'nde Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevinden ayrılıp AKP  Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve %47.3 oyla seçimleri kazandı.  2014 Türkiye yerel seçimleri'de AKP Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak göstermesi üzerine partiden istifa etti. 2014 Türkiye yerel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak gösterildi. %41 oyla Hatay'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Millet İttifakı'nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. %55,17 oranında aldığı oy ile yeniden başkanlığa seçildi.

Lütfü Savaş’ın 2 hafta önce katıldığı, moderatörlüğünü Cansu Canan Özgen’in üstlendiği '40' adlı programda “Hatay, yıkıcı bir depremin tekrarına hazırlıklı mı?" sorusuna verdiği cevap, Güneydoğu’daki korkunç depremden sonra tekrar gündeme geldi.

LÜTFÜ SAVAŞ İSTİFA ÇAĞRILARINA NE DEMİŞTİ?

Savaş daha önce istifa çağrılarına yönelik "İstifa etmesi gerekirse herkesin etmesi lazım. 10 tane büyükşehirin istifa etmesi lazım" demişti.

Savaş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şehir şu anda o kadar zor durumda ki, bırakıp kaçmak olmaz. 9 yıldır bunun yetkisi bende değil. 11 ilçe iktidara mensup. İstifa etmesi gerekirse herkesin etmesi lazım. 10 tane büyükşehirin istifa etmesi lazım. Burada yıkılan ilçeler, beldeler istifa etmesi lazım. İktidarın istifa etmesi lazım. İstifa edilecekse hep beraber edelim. 1 ay sonra yargıya başvuralım. Kim ceza alırsa, bu kendim için dahil."

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN RÖNESANS REZİDANS MÜTEAHHİDİNE ÖVGÜ

Öte yandan Savaş, depremde çöken ve müteahhidi yurtdışına kaçma hazırlığındayken yakalanan Rönesans Rezidans hakkında “Kendisi idealist bir insan. Belediye, bu işi yapanlar, çok sorgulanırsa onlara yazık etmiş oluruz” şeklinde konuşmuş ve çok tepki çekmişti.

ÖZGÜR ÖZEL, LÜTFÜ SAVAŞ HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

CHP'nin 'Savaş'la yola devam' kararının ardından akıllara, Genel Başkan Özgür Özel'in "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak çünkü depremden sonra Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız" sözleri geldi.

Özel, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuşmuş, Hatay adayı ile ilgili Hatay halkının kararına uyacaklarını dile getirmişti. Özel'in sözleri Hatay adayının tekrar Lütfü Savaş olmasıyla yeniden gündeme geldi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon