Havacılık çalışanlarından ‘iş bırakma’ sinyali

Havacılık çalışanlarından ‘iş bırakma’ sinyali

12.08.2025 04:00:00
Güncellenme:
Havacılık çalışanlarından ‘iş bırakma’ sinyali

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları, havacılık tazminatı ve performans primi ödemelerinde adaletsizllik giderilmezse iş bırakacak. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, (BTS) dokuz bin çalışanı ilgilendiren uygulamada yeni düzenlemeler talep etmek için DHMİ Genel Müdürlüğü önünde eylem düzenledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları, havacılık tazminatı ve performans primi ödemelerinde adaletsizllik giderilmezse iş bırakacak. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, (BTS) dokuz bin çalışanı ilgilendiren uygulamada yeni düzenlemeler talep etmek için DHMİ Genel Müdürlüğü önünde eylem düzenledi. BTS Genel Sekreteri Murat Oral, şunları söyledi:

“Yıllık uçuş sayısı açısından Fransa ile benzer büyüklüğe sahip olan Türkiye 2024’te 400 milyon Avro gelir elde ederken Fransa 1 milyar Avro elde etti. Türkiye’nin bu gelirden faydalanmasının yolu, personel giderlerinin karşılanması yoluyla DHMİ çalışanlarına ödenen havacılık tazminatıdır. Aynı kurumda çalışan ve aynı özlük haklara sahip çalışanlar tutarsız gerekçelerle gruplara ayırılarak, çalışanlar ve ülke hazinesi Eurocontrol Teşkilatı gelirinden mahrum bırakılmakta. Üzerinden uçak geçmeyen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çalışanlarının çoğu tazminatı ve primden maksimum faydalanırken hava sahası içerisinde uçaklara hizmet eden DHMİ çalışanının bundan mahrum bırakılması kabul edilemez. 30 Kasım’a kadar bu adaletsizlikten dönülmezse fiili mücadele başlayacak, iş bırakma eylemi olacak.”

İlgili Konular: #DHMİ