Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
14°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 44,11
Euro 51,33
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.273,56
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Elif Özge Yalçın
“İktidarın karşısına birleşerek çıkacağız” “İktidarın karşısına birleşerek çıkacağız” Emekliler etkin mücadelenin yollarını arıyor. Sekiz emekli örgütü gelecek hafta ortak koordinasyonu gündeme alacak.
İşyerleri mezar olmaya devam ediyor! İşyerleri mezar olmaya devam ediyor! Kozlu maden faciasında yaşamını yitiren emekçiler anısına “İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü” ilan edilen 3 Mart’ta STK’ların mesajı, “İş yerleri hâlâ mezar oluyor. Bu, kader değil siyasal tercihlerin sonucudur” oldu.
Hazırgiyim ve ayakkabıda alarm Hazırgiyim ve ayakkabıda alarm Artan maliyetler ve küresel rekabet baskısı altında kalan hazırgiyim ve ayakkabı sektöründe gözler Hindistan’a çevrildi. Sektör temsilcileri, düşük üretim maliyetleri ve AB ile serbest ticaret anlaşmasının Türkiye’nin pazar payını tehdit ettiğini, ihracatta adet bazında sert düşüş ve istihdam kaybı yaşandığını vurguladı.
Sofrada savaş gölgesi Sofrada savaş gölgesi Ekonomist ve uzmanlar Türkiye’de risk priminin ve enflasyon baskısının artacağını, Merkez Bankası’nın faiz indirim planlarının ise rafa kalkabileceğini belirtiyor.
Tüm emekliler birleşin! Tüm emekliler birleşin! Emekli Meclisi, maaşların gerçek enflasyona göre güncellenmesi ve en düşük aylığın yoksulluk sınırına çıkarılması talebiyle “Emekli Kürsüsü”nü Kadıköy Meydanı’na taşıdı. Sözcü Hasan Kaşkıran, ocak enflasyonundaki artışa dikkat çekerek “Altı aylık zammın yüzde 85’i yılın ilk ayında cebimizden çalındı” dedi.
İşverene ‘finansman kalkanı’ oldu! İşverene ‘finansman kalkanı’ oldu! Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın imalat sanayisine yönelik kredi desteği için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan 51 milyar TL aktarılacağını açıklaması, fonun kullanım amacına ilişkin eleştirileri yeniden gündeme taşıdı. Emek örgütleri ve iktisatçılar, işçilerin primleriyle oluşan kaynağın işverenlere yönlendirilmesine tepki gösterdi.
 Bütçede dolaylı vergilerin payı yüzde 62, kurumlar vergisinin payı yüzde 11 Bütçede dolaylı vergilerin payı yüzde 62, kurumlar vergisinin payı yüzde 11 Emek örgütleri ve iktisatçılar, Vergi Haftası’da sistem eleştirisini yineledi: “Zenginden vergi alınmadığı sürece kamu hizmeti kalmayacak; toplum kalıcı yoksulluk ve eğitimsizlik döngüsüne sıkışacak”
Müjde üreticiye değil şirkete Müjde üreticiye değil şirkete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarıma ilişkin “müjdelerinin” çiftçide de sofrada da karşılığı yok: “Bize masal anlatılmasın”
Enflasyon beklentisi ve dış borç takibi değişiyor! Enflasyon beklentisi ve dış borç takibi değişiyor! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hanehalkı Beklenti Anketi’ni yayımlamaya başlayacağını ve Türkiye dış borç istatistiklerinin yayımlanmasını devralacağını açıkladı. Yapılan düzenlemelerle birlikte hem beklenti verilerinde hem de istatistik üretiminde kapsamlı değişiklikler hayata geçirilecek.
İş dünyası o anlaşmanın modernize edilmesini bekliyor İş dünyası o anlaşmanın modernize edilmesini bekliyor Güncellemeyle; turizm, lojistik, yazılım, finans gibi alanları kapsayan hizmetler ve tarım sektörü operasyonel maliyetlerde büyük rahatlama ve AB pazarına tam entegrasyon beklerken uzun vadeli projeksiyonlar GSYH seviyesini kalıcı olarak yüzde 2,5 yukarı taşıyabilecek bir etkiye işaret ediyor.
Önce yüzde 45 iyileştirme sonra TÜFE+20 puan Önce yüzde 45 iyileştirme sonra TÜFE+20 puan Migros’un eylemdeki depo işçilerini mağazacılık işkolunda kadroya almasının ardından, 54 yıldır yetkili olan Tez-Koop-İş’in yürüttüğü TİS süreci gündeme geldi. Sendika, kadroya geçen işçiler için yüzde 45–54 zam açıkladı. Yeni dönem için ise yıllık enflasyonun üzerine 20 puan artış, kıdem zammı ve yan hakların iki katına çıkarılmasını teklif etti.
Kartlardaki kullanılmayan limitleri düşürmek iç talebi etkileyecek Kartlardaki kullanılmayan limitleri düşürmek iç talebi etkileyecek Bazı sektörler taksit kolaylığı gibi iç talebi canlandıracak düzenleme beklerken daralma geldi. Turizmden ticarete birçok sektör düzenlemenin olumsuz yansıyacağı görüşünde.
DEİK’ten AB liderlerine açık mektup DEİK’ten AB liderlerine açık mektup Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Avrupa Birliği liderlerine açık mektup göndererek Türkiye’nin tam üyeliğine iş dünyasının verdiği desteği vurguladı. Financial Times’ta yayımlanacak mektupta, ortak projeler ve işbirliği alanları öne çıkarılırken demokrasi, hukuk ve insan hakları başlıklarına değinilmedi.
Krizdeki ekonomi şimdi de yeni bir tehdit altında Krizdeki ekonomi şimdi de yeni bir tehdit altında AB’nin yerli üretimi teşvik etmeyi amaçlayan “Made in Europe” stratejisi, Türkiye’nin Avrupa üretim zincirindeki konumunu tartışmalı hale getirdi. Türkiye’nin dışarıda kalması halinde otomotivden çeliğe birçok sektörde ağır bedel ödenecek. AB uzmanları siyasi ve ekonomik reformların acil yapılmasını öneriyor.
Ekonomide dalga uyarısı: 'Maliyetler artacak!' Ekonomide dalga uyarısı: 'Maliyetler artacak!' Ekonomik krizi aşamayan Türkiye yeni bir kırılganlık dalgasına giriyor. Ekonomist ve stratejistlere göre dönemin enkazının altında kalmamak için güçlü bir ulusal kapasite kurmak şart.
E-ticaret emekçileri insanca çalışma düzeni istiyor E-ticaret emekçileri insanca çalışma düzeni istiyor İşçi sayılmadıkları için iş güvencesi, kıdem tazminatı, toplusözleşme gibi haklardan yararlanamayan ve yüksek maliyetlere katlanan kuryeler, adil bir ücret sistemi için mücadele veriyor.
Uzmanlardan çarpıcı değerlendirme! Uzmanlardan çarpıcı değerlendirme! Türkiye, İran’la ticarette üst sıralarda yer alırken ABD hızla büyüyen pazar konumunda. Yüzde 25’lik verginin 4 milyar dolar maliyet ve enerji tedarikinde kırılganlık yaratması bekleniyor
Ekonomi yönetimi sorumluluğu sanayiciye yükledi! Ekonomi yönetimi sorumluluğu sanayiciye yükledi! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Her şeyi devletten beklemeyin” diyerek sorumluluğu sanayiciye yükledi. İş dünyası ise dönüşüm için kamu desteğinin şart olduğunu vurguluyor.
Uzmanlardan kritik değerlendirme! Uzmanlardan kritik değerlendirme! İktidarın “Genç İstihdam Hamlesi (GÜÇ)” programı uzmanlar tarafından daha önce defalarca uygulanan istihdam teşviklerinin tekrarı olarak değerlendiriliyor. Eleştiriler, programın işsizliği yaratan yapıya dokunmadığı ve genç emeğini ucuzlattığı yönünde.
Tüketici sahipsiz kaldı Tüketici sahipsiz kaldı Ticaret Bakanlığı cezaları her yıl artırsa da tüketici mağduriyeti de biçim değiştirerek artıyor. Tüketici örgütleri yaptırım gücü olmadığı için hak aramanın lafta kaldığını savunuyor.
Reel artış bekleniyor mu? Reel artış bekleniyor mu? 2025’te gayrimenkul sektörü yüksek satış rakamlarına rağmen krediye erişim, konut sahipliği ve üretim maliyetleri sorunlarıyla sınanıyor. Uzmanlara göre reel fiyat gerilemesi alıcılar için fırsat yaratırken, sektörün kalıcı toparlanması kamu destekli üretim ve finansman modellerine bağlı.
Özel sektör temsilcileri 2026’da dengelenme ve destek bekliyor Özel sektör temsilcileri 2026’da dengelenme ve destek bekliyor Türkiye iş dünyası, 2026’ya temkinli ama doğru politikalarla toparlanma umudu taşıyan bir beklentiyle girerken, 2025’in yüksek maliyetler ve finansmana erişim sorunları nedeniyle zor geçtiği vurgulanıyor. İş dünyası temsilcileri, öngörülebilir ekonomi politikaları, KOBİ’lere yönelik kredi mekanizmaları ve dijital-yeşil dönüşüm destekleri olmadan direncin zayıflayacağı uyarısında bulunuyor.
Kaybeden yine emekçiler Kaybeden yine emekçiler İşçiler yılın ilk 9 ayında toplam 1.2 trilyon TL’yi aşan gelir kaybetti. Ortalama emekli aylığının ise 2002’de kişi başına GSYH’ye oranı yüzde 46.4 iken 2025’te yaklaşık yüzde 29’a geriledi.
2025’teki sarsıntıların etkisinin sürmesi bekleniyor 2025’teki sarsıntıların etkisinin sürmesi bekleniyor Yüksek enflasyon, ağırlaşan finansman koşulları ve derinleşen yoksullaşma 2025’e damga vurdu. Ekonomistler, küresel sarsıntıların sınırlı kaldığını ancak ekonomi programının toplumsal maliyetinin ağırlaştığını, siyasi riskler ve ücret baskısı nedeniyle 2026’ya da kırılgan bir zeminde girildiğini vurguluyor.
TÜİK yoksulluğu da örttü! TÜİK yoksulluğu da örttü! TÜİK, yoksulluk oranının gerilediğini açıklarken, ekonomistler gelir uçurumunun büyüdüğüne dikkat çekti. 2025 verilerine göre nüfusun üçte biri yeterli beslenemiyor. Gelir uçurumu büyürken orta sınıf eriyor.
İşgücü piyasası çıkmazda İşgücü piyasası çıkmazda Geçen 11 ayda 25 bini aşkın şirket, 103 bine yakın esnaf kapandı. Şahıs işletmesi açılışlarındaki artışın ardında KPSS’yle atanamayanların, makul ücretli iş bulamayanların esnaflık umudu var.
 Şap hastalığı, yüksek maliyetler ve ithalat baskısı kırmızı et piyasasını kilitledi Şap hastalığı, yüksek maliyetler ve ithalat baskısı kırmızı et piyasasını kilitledi Üretici “Zarardayız”, tüketici “Et alamıyoruz” derken sektör 2026’ya krizle giriyor. Asgari ücretin açıklanmasının ardından et fiyatları iki haftada 41 lira arttı.
Para politikası yetmiyor Para politikası yetmiyor TÜSİAD seminerinde siyasetin hanehalkı beklentileri ve dolayısıyla enflasyonu belirlediği, para politikasının etkisinin sınırlı kaldığı vurgulandı.
Dışarıda yılbaşı hayal! Dışarıda yılbaşı hayal! Enflasyon yılbaşı eğlencesini de unutturuyor. Ekonomistler refah krizinin bir araya gelme biçimlerini kökten değiştirdiğine dikkat çekiyor. Sektöre göre talep daralması “risk”.

En Çok Okunanlar

İmamoğlu'nun 'çirkin davası'nda karar!
İmamoğlu'nun 'çirkin davası'nda karar! Son dakika gelişmesi... Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan “çirkin davası”nın ikinci duruşmasında karar çıktı. Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi, ön ödeme yapılması nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi.
İran'dan 'füze' açıklaması!
İran'dan 'füze' açıklaması! Son dakika haberi... İran Silahlı Kuvvetleri, dün Hatay'a düşen füze hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada; Türkiye'nin egemenliğine saygı duyulduğu ve Türkiye topraklarına yönelik herhangi bir füze atışı yapılmadığı aktarıldı.
İstanbul’da bahar yerini yeniden kışa bırakıyor!
İstanbul’da bahar yerini yeniden kışa bırakıyor! İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre hafta sonundan itibaren kuzeyli rüzgarların etkisiyle kentte sıcaklıklar 10 derecenin altına düşecek.
Dumanlar yükseldi, diplomatik bölge kapandı
Dumanlar yükseldi, diplomatik bölge kapandı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın kuzeyinde duman görüldüğü bildirildi. Diplomatik bölgede bulunan büyükelçilik personeline olası bir tehdit nedeniyle güvenli alanlara sığınmaları talimatı verildi.
AKP'li Özlem Zengin'den 'iftar sofrası' savunması
AKP'li Özlem Zengin'den 'iftar sofrası' savunması Meclis'te TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından genel başkanlar ve vekillere verilen iftar yemeği tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, tartışmalara ilişkin, "Biz neyiz, suyla da orucumuzu açarız. Bu tartışmalara müsaade etmeyelim" dedi.
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli sessizliğini bozdu
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli sessizliğini bozdu Uyuşturucu test sonucu negatif çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yaptığı ilk açıklamada, "Bu süreçte beni en çok yaralayan, değerli babamın üzüntüden geçirdiği uykusuz geceler ve annemin gözyaşları olmuştur. İşte tam da bu sebeple tüm bu ahlaksız iftiraları atan, yayan herkes hakkında avukatlarım yasal süreçleri başlatıyor" dedi.
İmamoğlu, ilk kez başkasının adaylığı hakkında konuştu
İmamoğlu, ilk kez başkasının adaylığı hakkında konuştu Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, ilk duruşması 9 Mart'ta görülecek İBB davası öncesi yaptığı açıklamada, "Demokrasi kimin adaylığıyla korunacaksa destek olurum ama bana yapılan yarın başkasına yapılır" dedi.
'ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln vuruldu'
'ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln vuruldu' İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (IRGC) bağlı güçlerin ABD’ye ait USS Abraham Lincoln uçak gemisini insansız hava araçlarıyla hedef aldığı öne sürüldü. İranlı askeri yetkililer saldırının Devrim Muhafızları Donanması tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye