Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
5°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,20
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.432,77
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Elif Özge Yalçın
Uzmanlardan çarpıcı değerlendirme! Uzmanlardan çarpıcı değerlendirme! Türkiye, İran’la ticarette üst sıralarda yer alırken ABD hızla büyüyen pazar konumunda. Yüzde 25’lik verginin 4 milyar dolar maliyet ve enerji tedarikinde kırılganlık yaratması bekleniyor
Ekonomi yönetimi sorumluluğu sanayiciye yükledi! Ekonomi yönetimi sorumluluğu sanayiciye yükledi! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Her şeyi devletten beklemeyin” diyerek sorumluluğu sanayiciye yükledi. İş dünyası ise dönüşüm için kamu desteğinin şart olduğunu vurguluyor.
Uzmanlardan kritik değerlendirme! Uzmanlardan kritik değerlendirme! İktidarın “Genç İstihdam Hamlesi (GÜÇ)” programı uzmanlar tarafından daha önce defalarca uygulanan istihdam teşviklerinin tekrarı olarak değerlendiriliyor. Eleştiriler, programın işsizliği yaratan yapıya dokunmadığı ve genç emeğini ucuzlattığı yönünde.
Tüketici sahipsiz kaldı Tüketici sahipsiz kaldı Ticaret Bakanlığı cezaları her yıl artırsa da tüketici mağduriyeti de biçim değiştirerek artıyor. Tüketici örgütleri yaptırım gücü olmadığı için hak aramanın lafta kaldığını savunuyor.
Reel artış bekleniyor mu? Reel artış bekleniyor mu? 2025’te gayrimenkul sektörü yüksek satış rakamlarına rağmen krediye erişim, konut sahipliği ve üretim maliyetleri sorunlarıyla sınanıyor. Uzmanlara göre reel fiyat gerilemesi alıcılar için fırsat yaratırken, sektörün kalıcı toparlanması kamu destekli üretim ve finansman modellerine bağlı.
Özel sektör temsilcileri 2026’da dengelenme ve destek bekliyor Özel sektör temsilcileri 2026’da dengelenme ve destek bekliyor Türkiye iş dünyası, 2026’ya temkinli ama doğru politikalarla toparlanma umudu taşıyan bir beklentiyle girerken, 2025’in yüksek maliyetler ve finansmana erişim sorunları nedeniyle zor geçtiği vurgulanıyor. İş dünyası temsilcileri, öngörülebilir ekonomi politikaları, KOBİ’lere yönelik kredi mekanizmaları ve dijital-yeşil dönüşüm destekleri olmadan direncin zayıflayacağı uyarısında bulunuyor.
Kaybeden yine emekçiler Kaybeden yine emekçiler İşçiler yılın ilk 9 ayında toplam 1.2 trilyon TL’yi aşan gelir kaybetti. Ortalama emekli aylığının ise 2002’de kişi başına GSYH’ye oranı yüzde 46.4 iken 2025’te yaklaşık yüzde 29’a geriledi.
2025’teki sarsıntıların etkisinin sürmesi bekleniyor 2025’teki sarsıntıların etkisinin sürmesi bekleniyor Yüksek enflasyon, ağırlaşan finansman koşulları ve derinleşen yoksullaşma 2025’e damga vurdu. Ekonomistler, küresel sarsıntıların sınırlı kaldığını ancak ekonomi programının toplumsal maliyetinin ağırlaştığını, siyasi riskler ve ücret baskısı nedeniyle 2026’ya da kırılgan bir zeminde girildiğini vurguluyor.
TÜİK yoksulluğu da örttü! TÜİK yoksulluğu da örttü! TÜİK, yoksulluk oranının gerilediğini açıklarken, ekonomistler gelir uçurumunun büyüdüğüne dikkat çekti. 2025 verilerine göre nüfusun üçte biri yeterli beslenemiyor. Gelir uçurumu büyürken orta sınıf eriyor.
İşgücü piyasası çıkmazda İşgücü piyasası çıkmazda Geçen 11 ayda 25 bini aşkın şirket, 103 bine yakın esnaf kapandı. Şahıs işletmesi açılışlarındaki artışın ardında KPSS’yle atanamayanların, makul ücretli iş bulamayanların esnaflık umudu var.
 Şap hastalığı, yüksek maliyetler ve ithalat baskısı kırmızı et piyasasını kilitledi Şap hastalığı, yüksek maliyetler ve ithalat baskısı kırmızı et piyasasını kilitledi Üretici “Zarardayız”, tüketici “Et alamıyoruz” derken sektör 2026’ya krizle giriyor. Asgari ücretin açıklanmasının ardından et fiyatları iki haftada 41 lira arttı.
Para politikası yetmiyor Para politikası yetmiyor TÜSİAD seminerinde siyasetin hanehalkı beklentileri ve dolayısıyla enflasyonu belirlediği, para politikasının etkisinin sınırlı kaldığı vurgulandı.
Dışarıda yılbaşı hayal! Dışarıda yılbaşı hayal! Enflasyon yılbaşı eğlencesini de unutturuyor. Ekonomistler refah krizinin bir araya gelme biçimlerini kökten değiştirdiğine dikkat çekiyor. Sektöre göre talep daralması “risk”.
DİSK’ten Bakan Işıkhan’a: 'Sosyal diyalog sözde kaldı' DİSK’ten Bakan Işıkhan’a: 'Sosyal diyalog sözde kaldı' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın “sendikalarla istişare” vurgusuna yanıt veren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret başta olmak üzere bilimsel kriterlerin ve somut önerilerin yok sayıldığını belirterek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte sosyal diyalogdan daha da uzaklaşıldığını söyledi.
Bakım işçisi hem aşçı hem temizlikçi hem refakatçi hem psikolog! Bakım işçisi hem aşçı hem temizlikçi hem refakatçi hem psikolog! Devlet korumasındaki çocukların kaldığı evlerde personel açığı ve iş yükü, işçiyi de çocukları da riske atarken 24 saat nöbetlerin sadece 14 saati çalışma sayılıyor.
Yayıncılar da yayın emekçileri de zorda! Yayıncılar da yayın emekçileri de zorda! Sektör temsilcileri ithalata bağımlılık ve ekonomik koşullar nedeniyle dayanacak güçlerinin kalmadığını söylüyor. Sektör emekçileri ise düşük ücretler ve güvencesizlik kıskacında.
Adil emeklilik isyanı Adil emeklilik isyanı 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olan milyonlarca çalışan, emeklilik hakkındaki keskin tarih ayrımına karşı “adil düzenleme” talebini EMEK-DER çatısı altında örgütledi.
 Ekonomi çevrelerine göre Mehmet Şimşek’in ‘yapısal reform yılı’ iddiasının altı boş Ekonomi çevrelerine göre Mehmet Şimşek’in ‘yapısal reform yılı’ iddiasının altı boş Uzmanlara göre gerçek reform mülkiyet haklarının korunması, yargı bağımsızlığı ve siyasetten arındırılmış kurumlarla mümkün. Verilen sözler yatırımcıyı da piyasayı da ikna etmiyor.
 TÜRKONFED’den yargı bağımsızlığı,kurumlara güven ve vergi reformu çağrısı TÜRKONFED’den yargı bağımsızlığı,kurumlara güven ve vergi reformu çağrısı Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Rasyonel politikalara dönüş yapıldığından beri ekonomi yönetimine destek verdik, desteğimizi çekmiş değiliz ama artık nefesimiz yetmiyor” dedi.
DİSK, kritik toplantı öncesi taleplerini açıkladı! DİSK, kritik toplantı öncesi taleplerini açıkladı! DİSK-AR’ın raporunda asgari ücretin enflasyon karşısında eridiği belirtilerek yeni ücretin kişi başı gelirin yüzde 60’ından düşük olmaması gerektiği vurgulandı.
Ücret pazarlığında geri sayım başlarken hem işçi hem işveren endişeli Ücret pazarlığında geri sayım başlarken hem işçi hem işveren endişeli Ekonomistler asgari ücretin kişi başı gelire oranının 50 yılda yüzde 80’den yüzde 43’e gerilediğine dikkat çekiyor. Düşük ücret ise ne yatırımı artıracak ne de ekonomiyi düzlüğe çıkaracak.
'Kısır döngüye sıkıştık!' 'Kısır döngüye sıkıştık!' TÜRKONFED’in 26. İş Dünyası Zirvesi’nde Türkiye’nin küresel rekabetçilikte gerilemesi ve yapısal sorunları masaya yatırıldı. Uzmanlar, verimlilik artışı, dijitalleşme, Ar-Ge yatırımları ve eğitimde reformlar olmadan sürdürülebilir büyümenin mümkün olmadığını vurguladı.
Karahan'ın 'altın' açıklamaları tartışma yarattı Karahan'ın 'altın' açıklamaları tartışma yarattı Ekonomistler, Merkez Bankası Başkanı Karahan’ın altın açıklamalarının toplumsal maliyetleri yanlış adreslere yüklediğini vurguladı.
Hayvancılık son 15 yılın en sert üretim düşüşünü yaşayacak Hayvancılık son 15 yılın en sert üretim düşüşünü yaşayacak Düşen hayvan varlığına karşın hızla artan ithalat fiyatları aşağı çekmedi. Uzmanlar, ucuz et döneminin kapandığını, kemikli etten kıymaya tüm ürünlerde yeni zamların kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.
 Emeği tüm toplumsal çarkları döndürüren kadına, bütçede ve yasada yer yok Emeği tüm toplumsal çarkları döndürüren kadına, bütçede ve yasada yer yok Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe teklifinde “Kadının güçlendirilmesi” programına ayrılan pay, bakanlığın toplam bütçesinin sadece yüzde 1.5’i. Kadına yönelik her tür şiddete karşı mücadele eden kadınlar eşitsizliğin iktidar eliyle büyüdüğünü vurguluyor ve bütçeye tepki gösteriyor. İş dünyasında lider kadınlar da şiddete karşı ekonomik gücün; çalışma hayatındaki ‘cam tavanlar’a karşı kurum kültürünün önemini vurguluyor.
‘Avro 60 TL olmazsa  turizm zora girer’ ‘Avro 60 TL olmazsa turizm zora girer’ Geçen hafta gerçekleşen Uluslararası Resort Turizm Kongresi sırasında basınla bir sohbet toplantısı düzenleyen AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ve kongrenin ana sponsoru İş Bankası’nın genel müdür yardımcısı Sezgin Yılmaz, sektöre ve ekonomiye dair değerlendirmelerini paylaştı.
TÜİK’e göre hanehalkının tasarruf oranı büyük oranda düştü TÜİK’e göre hanehalkının tasarruf oranı büyük oranda düştü Gelirleri eriyen milyonlar için tasarruf ve yatırım yapmak imkânsız hale gelirken, iktidarın “tasarruf seferberliği” söylemleri iktisatçılara göre algı yaratmaktan ibaret.
Beyaz altında alarm Beyaz altında alarm Ege’den sonra Çukurova’da da pamuk üretiminde kriz derinleşiyor. Yüksek maliyet, düşük alım fiyatları ve ithalat baskısı üreticiyi üretimden çekilmeye zorluyor. Çırçır fabrikaları satılık, iplik tesisleri kapanıyor... Ziraat Mühendisleri Odası, üretimi sürdürebilmek için desteklemelerin acilen güncellenmesi gerektiğini vurguladı.
Turizmde rekabet riski Turizmde rekabet riski Türkiye’nin döviz kazandıran en önemli sektörlerinden turizmde, Çin ve Suudi Arabistan gibi yeni oyuncuların etkisiyle rekabet baskısı artarken enflasyon, maliyetler ve finansmana erişim sorunları sektörü zorluyor. Antalya’daki 15. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuşan sektör temsilcileri, desteklerin artırılmasını ve yeni vergi getirilmemesini istedi.

En Çok Okunanlar

Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod
Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod Meteoroloji, yoğun kar ve fırtına uyarısı yaptı. 9 il için sarı kodlu alarm verilirken, doğu bölgelerinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.
ABD'li senatörden Şam yönetimine ve Türkiye'ye 'uyarı'
ABD'li senatörden Şam yönetimine ve Türkiye'ye 'uyarı' ABD'li Senatör Lindsey Graham, "Yeni Suriye hükümetine bir şans verilmesini destekliyorum; ancak IŞİD halifeliğinin yok edilmesinde ana güç olan ve yıllar boyunca İsrail ile güçlü ittifak içinde bulunan Kürt müttefiklerimize yönelik küstahça bir saldırıyı ne tolere ederim ne de kabul ederim. Suriye hükümetine ve Türkiye'ye sesleniyorum: akıllıca bir tercih yapın" dedi.
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni bir gelişme meydana geldi. Uyuşturucu testi veren 20 kişiden 15'inin testi 'pozitif' çıktı.
'Guinness başvurusu yapıyoruz, sahtekarlar sizi!'
'Guinness başvurusu yapıyoruz, sahtekarlar sizi!' CHP’nin 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerinin yeni durağı Beşiktaş oldu. Miting alanına mesaj gönderen İmamoğlu "Yolumuz ne kadar uzun ve çetrefilli olursa olsun, kazanan biz olacağız. Kazanan 86 milyon olacak. Adaletsizlik, liyakatsizlik, merhametsizlik son bulacak ve her şey çok güzel olacak" dedi. CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin İstanbul'da astığı afişlere tek tek yanıt verdi.
Eski futbolcuya havalimanında gözaltı!
Eski futbolcuya havalimanında gözaltı! Eski futbolcu Ümit Karan'ın, uyuşturucu soruşturması kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındığı öğrenildi.
AKP'den İstanbul'da İBB'yi hedef alan afişler
AKP'den İstanbul'da İBB'yi hedef alan afişler AKP İstanbul İl Başkanlığı, kentin belli yerlerindeki reklam panolarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef alan afişler astı.
MEB ismini hızla sildi:
MEB ismini hızla sildi: İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 81 şüpheli arasında Tuzla İlçe Millî Eğitim Müdürü Metin Çangır’ın da bulunduğu ortaya çıktı. İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’de uzun süre yöneticilik yapan Çangır’ın gözaltına alınmasının ardından, Millî Eğitim Bakanlığı ismini kurumsal internet sitesinden apar topar kaldırdı. Savcılıkta ifadesi alınan Çangır'ın adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
‘Sahne benim evim’
‘Sahne benim evim’ Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu’nun sanat danışmanı ve Bakırköy Belediye Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın yeni sanat dönemini, açılan sahneleri ve gelecek projelerini Cumhuriyet’e anlattı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye