İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, koronavirüs aşı oranının yüzde 58’lerde olduğunu, bu oranın yüzde 70-80’lere çıkarılması gerektiğini belirterek “Kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması, iki doz aşıların halen istenilen seviyede olmaması, maske mesafe gibi kurallara eskisi kadar uyulmaması gibi pek çok faktör vaka artışında etkili. Tehlikeli bir döneme doğru gidiyoruz. Bazı alanlar için mutlaka zorunlu aşı getirilmeli, hızlı bir aşılanma olmalı. Artık aşılama okullarda, marketlerde, tren istasyonlarında, otogarlarda da yapılabilmeli. Aşı istasyonları kurulup hızlı aşılamaya gidilmeli” dedi.
İstanbul, koronavirüs vaka haritasında yeniden kırmızıya döndü
İstanbul’da havaların soğumasıyla koronavirüs vaka sayıları yeniden artışa geçti, vaka haritası yeniden kırmızıya döndü.
5.11.2021 04:00:00
Güncellenme:
İlgili Haberler
Bilim Kurulu Üyesi İlhan: "2022 yazında koronavirüsten daha az bahsedebiliriz"
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 salgınının tamamen bitmesinin aşılama ve kurallara uyumla ilişkili olduğunu söyledi. İlhan, "2022 yaz aylarına geldiğimizde aşılarımızı olursak, sırası gelenler 3'üncü doz aşılarını olursa, fiziksel mesafeye, maskeye, hijyene dikkat edersek koronavirüs sürecinden çok az bahsedebileceğimizi düşünebiliriz" dedi.