İzmir Kitap Fuarı 25. kez kapılarını açıyor

Çeyrek asırdır düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, Cumhuriyet’in değerli yazarlarıyla yarın kapılarını açılıyor. Gaziemir Fuar İzmir’de kitapseverleri ağırlayacak olan İzmir Kitap Fuarı’nda Cumhuriyet’in değerli yazarları da okurlarıyla bir araya gelecek.

Yayınlanma: 10.03.2023 - 10:08
İzmir Kitap Fuarı 25. kez kapılarını açıyor
Abone Ol google-news

Üç yıllık pandemi arasının ardından kapılarını 25. kez açmaya hazırlanan  İzmir Kitap Fuarı, Gaziemir Fuar İzmir’de 11-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. 300’e yakın yayınevi ile birlikte kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu yer alacağı fuar 150’ye yakın kültür etkinliğine de ev sahipliği yapacak.

11 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa Özuslu, Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kenan Kocatürk, İzmir 25. Kitap Fuarı Onur Yazarı Sayın Veysel Çolak ve Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü’nün katılımıyla gerçekleştirilecek.

CUMHURİYET YAZARLARI DA FUAR’DA

9 gün sürecek fuar boyunca düzenlenecek özel etkinliklerde Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun’un yanı sıra, şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Prof. Dr. Emre Kongar, Zülâl Kalkandelen, Zeynep Oral, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Mustafa Balbay gibi isimler okurlarıyla buluşacak. 11 Mart Cumartesi günü Yücel Erten, Ahmet Gürel, Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı 14.00’da, Lütfiye Aydın ise 15.00’da imza etkinliğinde okurlarıyla bir araya gelecek. 12 Mart Pazar günü ise 14.00’da Mucize Özünal, Şükran Hülagü Genç, 15.00’da da Eren Aysan kitaplarını imzalayacak. 18 Mart tarihinde şair ve ünlü Türk düşünürü Ataol Behramoğlu 14.00’da, Zeynep Oral 14.30’da, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan 15.00’da, Mustafa Balbay ise 16.00’da okurlarıyla imza etkinliğinde bir araya gelecek. Fuarın spn gününde ise, 13.00’da Fuar İzmir Ege Salonu’nda düzenlenecek “Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı” adlı söyleşide Prof. Dr. Emre Kongar, Zülâl Kalkandelen konuşmacı olarak katılacak. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun’un katılacağı imza etkinliği 14.00’da yapılacak. Aynı gün şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Halil Genç ve Mehmet S. Aman ise 16.00’da okurlarıyla buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler