İzmir'de temel kazısında yan binada kayma oluştu: 5 apartman tedbir amaçlı boşaltıldı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın temel kazası esnasında bitişikteki binada yaklaşık 20 santimlik kayma meydana geldi. Kayma nedeniyle yetkililerce çevredeki 5 binadaki 55 daire tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yayınlanma: 22.11.2021 - 01:39
İzmir'de temel kazısında yan binada kayma oluştu: 5 apartman tedbir amaçlı boşaltıldı
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, olay, Tersane Mahallesi 1661 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, çalışmaları devam eden bir apartmanın inşaatı esnasında bitişiğindeki binada kayma oluştu.

Bina sakinlerinin ihbarı üzerine adrese polis, AFAD, itfaiye ve ilçe belediyeden yetkililer sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, yetkililerce yapılan incelemeler sonucunda inşaatın bitişiğindeki bir binada yaklaşık 20 santim kayma olduğu tespit edildi.

55 DAİRE BOŞALTILDI

Bunun üzerine inşaatın çevresinde bulunan 5 binadaki 55 dairenin tedbir amaçlı boşaltılması kararlaştırıldı. Evlerinden tahliye edilen bazı vatandaşlar yakınlarının yanına giderken, bazıları ise inşaat firması yetkililerince otellere yerleştirildi.

Öte yandan, kaymanın meydana geldiği bina ile karşısındaki apartman arasına herhangi bir olumsuzluk olmaması amacıyla metal destek yerleştirildi.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ 

İzmir'de 5 binsanın boşaltılmasına ilişkin Karşıyaka Belediyesi'nden açıklama geldi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Yüklenici firma 36 numarada bulunan riskli yapıyı yıkıp yeni bir bina yapmak üzere ruhsat almış, çalışmalara başlamıştır. Ancak bina yıkılıp temel çalışması yapıldığı sırada zemin stabilitesinin kaybolduğu yönünde bilgi gelmiş, İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimiz, bölgeye intikal etmişlerdir. Ekibimizin gözlemleri sonucunda 5’er dairenin bulunduğu 34 numaralı Ferruh Kırıntat ve 38 numaralı Rüya apartmanlarının tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verilmiştir. Her iki binada toplam 6 dairede yaşayanların bulunduğu, 4 dairenin boş olduğu belirlenmiş, burada yaşayan vatandaşlarımızın bir kısmı yakınlarının yanına gitmek istemiş, bir kısmı da otele yerleştirilmiştir. Ardından belediye ekiplerimiz tarafından başlatılan teknik çalışmalar ve ölçümler sürmektedir. Binalarda herhangi bir kayma olup olmadığı teknik çalışmanın ardından belirlenecek ve kamuoyuna bilgi verilecektir. Bundan sonra benzer bir durumun yaşanmaması için meslek odaları ve üniversitelerle ortak çalışma yürüteceğimizi belirtiriz."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler