Kadıköy’de Fikirtepe Mahallesi'nde korkutan yangın

Son dakika gelişmesi... Kadıköy'de 24 katlı binada çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın ilk bilgilere göre yangının klima motorundan çıktığını söylediğini aktardı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yangına ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 15.10.2022 - 21:40
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Fikirtepe Mahallesi Rüzgar Sokak'taki 24 katlı binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alt katlarda başlayan yangın, kısa sürede dış cephe kaplaması üzerinden binanın en üst katına kadar ulaştı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri ile Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Kartal'dan itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alınırken, elektriği kesilen bina ile çevredeki bazı binalar tahliye edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Binada kontroller yapılırken, itfaiyenin içeriden ve dışarıdan soğutma çalışması sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İtfaiyesi tarafından yapılan açıklamada "Kadıköy Fikirtepe Yıldırım Sokak'taki 24 katlı rezidansın dış cephesi yanmakta. Ekiplerimiz olaya müdahale ediyor" denildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın ilk bilgilere göre yangının klima motorundan çıktığını söylediğini aktardı. 

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kadıköy Fikirtepe’deki yangında; olay yerinde olan Kadıköy Belediye Başkanımız Şerdil Dara Odabaşı’nın verdiği ilk bilgiye göre klima motorlarından çıkan ve itfaiye tarafından kontrol altına alınmış yangında şu ana kadar can kaybı ve yaralının olmaması bu acı günde tesellimiz" ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangına ilişkin "Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nde yüksek katlı binada çıkan yangın itfaiye ekiplerimiz tarafından kontrol altına alınmıştır. Herhangi bir can kaybı olmadan tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Yangının çıkış sebebi inceleme sonrasında netleşecektir, geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler