‘Kızılay’da hâlâ Kınık ne derse o oluyor’

Skandallarla gündemden düşmeyen Kızılay’da, genel müdür İbrahim Altan’ın istifası yeni tartışmalar yarattı. Türkiye’ye gelen Taliban heyetiyle görüşmesiyle bilinen İbrahim Altan’ın istifasının arkasında Gazze’ye yapılacak yardım ihalelerinde yaşanan anlaşmazlıklar olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 08.12.2023 - 04:00
‘Kızılay’da hâlâ Kınık ne derse o oluyor’
Abone Ol google-news

Kızılay içerisinden yetkili isimlerin aktardığına göre Genel Müdür İbrahim Altan, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na yakınlığı olduğu belirtiliyor.   Ancak Menzil tarikatıyla ilişkili olduğu belirtilen Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay’a kendi kadrolarını yerleştirmek istiyor. İddialara göre ise Gazze’ye yapılacak yardımlar için açılan büyük ihalelerde yaşanan süreç ipleri kopardı. 

KINIK VE YILMAZ TOPLANTISI

Kızılay yetkililerin aktardığına göre, Altan’ın istifasından birkaç gün önce eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Fatma Meriç Yılmaz 60 kişilik bir ekiple Sapanca’da Güral Otel’de toplandı. Böylece İbrahim Altan’ın görevden alınması kararlaştırıldı. Toplantının ardından görüşülen İbrahim Altan duruma sert tepki gösterdi. 

CUMHURBAŞKANI'NDAN DESTEK BEKLEDİ

Gazetemize konuşan ve ismini vermek istemeyen Kızılay yetkilisi “Sapanca’da 60 kişilik bir ekiple 3 günlük çalıştay gibi bir şey yapıldı. 30 Kasım 1 ve 2 Aralık tarihinde Güral Otel’de yapılan bu etkinlikte Kerem Kınık da vardı. Kararlar burada alındı. 3 Aralık pazar günü Kırmızı Yelek ödül töreninden sonra acil bir kararla yapılan toplantıda karar ‘ya istifa et ya emekli ol’ diye İbrahim Altan’a söylendi. İbrahim Altan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duruma el atmasını bekledi. Sanırım oradan olumlu bir dönüş gelmeyince de emekliliğini istedi” dedi. 

'YENİ İSTİFALAR GELEBİLİR'

Kerem Kınık’ın Kızılay’ı fiilen yönettiğini iddia eden yetkili “Fatma Meriç Yılmaz geri planda. Kerem Kınık ne derse o oluyor. Şimdi kendi kadrolarını iyice yerleştirecekler. İbrahim Altan’ın ekibini temizleyecekler. Yeni istifalar gelebilir, görev değişiklikleri olabilir” dedi. Yetkilinin aktardığına göre İbrahim Altan yüklü bir tazminat da alacak. 

İddialar üzerine telefonla ulaştığımız İbrahim Altan, sorularımızı yanıtsız bıraktı. Öte yandan İbrahim Altan'ın ilişkide olduğu iddia edilen Aziz Hüdayi Mahmut Vakfı Altan hakkında "Yardım kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptığımız için tanışıklığımız var. Ancak bize bir mensubiyeti bulunmuyor" açıklamasında bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler