İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Polat, Kadıköy Gazhane'de toplanan yurttaşların görüntülerinin yer aldığı bir video ile birlikte şu ifadeleri kullandı:
"Tam bunu anlatmaya çalışıyordum. Tarihi eserler ve bahçeler kimsenin malı değil, tüm İstanbullularındır, hepimizindir. Hepimizin bahçesi Kadıköy Gazhane’de deprem sonrası toplanan, kendi kararlarıyla burayı deprem toplanma alanına çeviren mahalleli dostlarımıza çok sevgilerimi gönderiyorum. Restore ettiğimiz tüm tarihi eserler, tüm kamusal alanlar iyi günde de kötü günde de İstanbulluların bahçesidir. Hepimize çok çok geçmiş olsun."
Tam bunun anlatmaya çalışıyordum.
— Dr. Mahir Polat (@mhrpolat) April 23, 2025
Tarihi eserler ve bahçeler kimsenin malı değil, tüm İstanbullularındır, hepimizindir.
Hepimizin bahçesi Kadıköy Gazhane’de deprem sonrası toplanan, kendi kararlarıyla burayı deprem toplanma alanına çeviren mahalleli dostlarımıza çok… pic.twitter.com/P3BQmPSthl