Öğretmenler sürgün edildi: Mezun öğrenciler Atatürk şarkısını öğretti
İzmir'in köklü eğitim kurumlarından İzmir Atatürk Lisesi’nde yaşanan öğretmen sürgünleri, veliler ve mezunlar arasında büyük tepkiye yol açtı.

Okulda imza kampanyası başlatılırken İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine bağlı öğretmenlerin hakları olduğu halde görevlerine devam ettirilmemesini doğru bulmadıklarını vurguladı.
Saraç, “Bu yanlış uygulamalar, 140 yıllık köklü bir okulun kültürünü ve başarılarını tehlikeye atmaktadır” dedi. Öte yandan İzmir Atatürk Lisesi mezunları ve öğrencileri, öğretmenleri için önceki gün birlikte yürüdüler.
Mezunlar, “Atatürk” şarkısını önce öğrencilere öğretti sonra birlikte söylediler: “Şu dağlar olmasaydı/ Çiçeği solmayasaydı/ Güzel İzmir ne yapardı?/ Atatürk olmasaydı./ Atatürk geldi.” Şarkının ardından da İzmir Atatürk Lisesi’nin marşını okudular.
Etiketler:
#öğretmen
#İzmir Atatürk Lisesi

En Çok Okunan Haberler
-
AYM Başkanı: Hassas teraziler bir gün kurulacak
-
4.3 büyüklüğünde deprem panik yarattı
-
'Çok çekinilecek bir durumla...'
-
'Diplomasız Erdoğan' sloganı atan 5 genç için karar
-
'1 Mayıs' ve 'Ümit Özdağ' kararını açıkladı!
-
İBB operasyonunda yeni dalga!
-
Ahmet Ercan'dan 'büyük İstanbul depremi' açıklaması
-
Bülent Uygun'un kızı yaşamını yitirdi
-
Anket sonuçlarını paylaştı
-
Türkiye'de en çok Mersin'de üretiliyor: Hasadı başladı..