Son dakika... İçişleri'nden yurt genelinde 'okul güvenliği' talimatı: Okul önlerinde en az 2 polis nöbet tutacak

Son dakika... İçişleri'nden yurt genelinde 'okul güvenliği' talimatı: Okul önlerinde en az 2 polis nöbet tutacak

16.04.2026 10:57:00
Güncellenme:
AA
Takip Et:
Son dakika... İçişleri'nden yurt genelinde 'okul güvenliği' talimatı: Okul önlerinde en az 2 polis nöbet tutacak

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığınca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda meydana gelen saldırıların ardından, 81 ildeki tüm eğitim ve öğretim kurumlarında güvenlik tedbirleri artırıldı. Okulların önünde polis ekipleri dikkat çekerken havadan da drone ile çevre gözlemi yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla hızla devreye sokulan önlemler kapsamında, okul önleri ve çevrelerinde hazır bulunan polis ekiplerince yoğun denetimler gerçekleştirildi.

GBT VE DURUM KONTROLÜ YAPILDI

Başkent'te Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk, orta ve lise dereceli okullar başta olmak üzere alınan tedbirler çerçevesinde, okul çevrelerinde görev alarak şüpheli şahıslara yönelik GBT ve durum kontrolü yaptı.

Image

EN AZ 2 POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

İlgili kurumlarla koordineli şekilde yürütülen çalışmalarda, okul önlerinde en az iki emniyet personelinin görevlendirildiği, eğitim saatleri boyunca öğretmen ve öğrencilerin güvenliği için gerektiğinde takviye ekiplerin de sürece dahil edileceği öğrenildi.

Image

RİSK ANALİZİ BELİRLENECEK

Söz konusu tedbirlerin, yurt genelinde yapılan risk analizi ve değerlendirmelerine göre belirlenecek stratejilerle aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.

Image

OKUL ÇEVRESİNDE DENETİM

Öte yandan İstanbul'daki bazı okul çevrelerinde polis ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Ekipler, araçları kontrol ederek sürücüler ve okul çevresindeki şüpheli kişilere yönelik GBT kontrolü yaptı.