TTK kaç işçi alacak? TTK işçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı şartları nelerdir?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alımı olacağını duyurdu. Peki, TTK kaç işçi alacak? TTK işçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Yayınlanma: 01.05.2023 - 14:07
TTK kaç işçi alacak?  TTK işçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı şartları nelerdir?
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı kanalların ortak yayınında yaptığı açıklamada, TTK'ye ait maden ocaklarına işçi alımı olacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yönetim kuruluna, 2 bin münavebeli (gruplu) pano ayak üretim işçisi istihdamı için yetki verilmesi kararlaştırıldı.

TTK KAÇ İŞÇİ ALACAK?  

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, "Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2023 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programı"nın açıktan ve naklen atama hükümlerinde değişikliğe gidildi.

Mevcut düzenlemeye göre, 2022 yılında ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75'i kadar personelin açıktan veya naklen atanması için yönetim kurulunun yetkisi bulunuyor.

Değişiklikle, TTK'den son yıllarda ayrılan nitelikli personel açığının kapatılmasını teminen, söz konusu kısıtlamaya tabi olmaksızın 2 bin münavebeli (gruplu) pano ayak üretim işçisi istihdamında kurum yönetim kurulu yetkili olacak.

TTK İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TTK madenci alımı başvuru şartları henüz açıklanmadı. Ancak,  TTK personel alımı şartları geçtiğimiz yıllarda şöyleydi:

18 yaşını tamamlamış olmak,

İlan tarihi itibari ile 32 yaşından gün almamış olmak,

Askerlikle ilişiği olmamak,

En az İlkokul mezunu olmak.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler