Tutuklu Ekrem İmamoğlu, Silivri’de eyleme gelen on binlere seslendi: 'Buz tutmuş Saraylar soğuk'

Tutuklu Ekrem İmamoğlu, Silivri’de eyleme gelen on binlere seslendi: 'Buz tutmuş Saraylar soğuk'

15.05.2025 04:00:00
Güncellenme:
Tutuklu Ekrem İmamoğlu, Silivri’de eyleme gelen on binlere seslendi: 'Buz tutmuş Saraylar soğuk'

CHP’NIN her çarşamba İstanbul’un bir ilçesinde düzenlediği “Millet iradesine sahip çıkıyor” mitinglerinin beşincisi dün akşam Silivri’de yapıldı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart tarihinde tutuklanarak gönderildiği cezaevinden yaklaşık 10 kilometere uzaklıktaki Atatürk Meydanı’nda toplanan on binlerce yurttaşa gönderdiği mesajda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek “İBB başkanıyken bugün bana yöneltilen türde iddialarla yargılandın ama bir tek gün bile tutuklanmadın. Tutuksuz yargılanırsam, sokakta, meydanda olurum, milletimin gözünün içine bakarak gerçekleri anlatırım diye mi çekiniyorsun?” diye sordu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mart operasyonunun Ergenekon davası gibi kumpas olduğunu söyleyerek “Eğer Zekeriya Öz’ün sonunu yaşamak istemiyorsanız akıllı olun, iftiracı olmayın. Zekeriya Öz’ün arkasında duran Erdoğan, her şey ortaya çıktığında ‘Rabbim affetsin’ dedi” açıklamasını yaptı.

On binlerce kişinin katıldığı mitingde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in okuduğu İmamoğlu’nun mesajında, “Kendinden başkasına özgürlük tanımayan, adalet duygusunu yitirmiş bu iktidar, Türkiye’ye huzur ve barış getiremez. Adaletini yitirmiş bir iktidar, temelsiz bir binaya benzer, muhakkak yıkılır. Milletin sevgisiyle ısınan Silivri değil, milletin ahıyla buz tutmuş saraylar soğuktur” ifadeleri kullanıldı. CHP iktidarında, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığında Silivri’yi “özgürlükler ve demokrasi müzesi” yapacaklarını duyuran Özel, Boğaziçi Üniversitesi’nde ptotesto edilen ve kullandığı ifadelerle tepki çeken Nurettin Yıldız’ı da yuhalattı.

‘ÖNCE SAVIN, ŞİMDİ HAKİM’

CHP lideri Özel, “Şimdi o Erdoğan utanmadan, ülke güvenliğini tehdit eden uluslararası ayağı olan, kolları Anadolu’ya uzanan ahtapot tipinde bir suç örgütü ortaya çıktı diyor. Hayatımda duyduğum en büyük iftira. Önce kendini savcının yerine koyuyordu, şimdi hâkimin yerine koymuş. Bundan 55 gün önce bir ay sonra birbirlerinin gözlerinin içine bakamayacaklar diyordu. 30 değil 55 gün geçti. Akrabalarımın gözünün içine bakıyorum, yarın Ekrem başkanlayım. Eğer cesaretiniz varsa, ben arkadaşlarıma güveniyorum, yargılamayı TRT’den yayınlayın da göreyim!” diye konuştu.