Üniversiteler Nisan’da açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek mi?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından üniversiteler tatil edilmişti. Daha sonra yapılan açıklamada üniversitelerin bahar döneminin uzaktan eğitim ile sürdürüleceği belirtilmişti. Peki, Üniversiteler Nisan’da açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek mi?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar nisan ayı için yüz yüze eğitim kararının değerlendirileceği ifade edilmişti. Üniversitelerde eğitim alan öğrenciler üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi konusundaki son gelişmeleri merak ediyor. Öğrenciler, vize, final ve diğer değerlendirme süreçlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki, Üniversiteler Nisan’da açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek mi? İşte, son gelişmeler...
ÜNİVERSİTELER NİSAN'DA AÇILACAK MI?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamada üniversitelerin kapatılmasıyla ilgili alınan kararların Nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek şartların olumlu hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu hibrit öğretim seçeneğinin değerlendirileceğini duyurdu.
ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?
YÖK Başkanı Erol Özvar, açıklamasının devamında “Bizler için önemli olan üniversitelerde normalleşme sürecinin bir an önce başlamasıdır. Nisan ayı başları gibi bu aldığımız kararları yeniden değerlendirmek suretiyle imkanların el verdiği ölçüde bu hibrit veya harmanlanmış eğitim sisteminden, yani yüz yüze eğitimi de katmak suretiyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin devamını öngördüğümüzü ifade etmek isterim."dedi.
HİBRİT EĞİTİM NEDİR?
Hibrit eğitim, karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!