Azerbaycan'ın zaferi sonrasında Dağlık Karabağ'ı terk eden Ermeniler gitmeden önce yerleşim yerlerini yaktı
Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan çekilme kararı almasının ardından, Ermeniler bölgeyi terk etmeye başladı. Gelen görüntülerde, Ermeni asker ve vatandaşların gitmeden önce evleri ateşe verdiğini görüldü.
Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması ve Ermenistan'ın teslim olmasının ardından 28 yıl önce işgal ile bölgeye yerleşen Ermeniler, kitleler halinde bölgeden kaçmaya başladı.
"BİR DAHA BURAYA DÖNMEYECEĞİZ"
Ermenilerin kaçarken evlerini yakmaya başladığı görüntüler ortaya çıktı. Videolarda, askerlerin de bulundu görüldü. Ermenilerin Rus televizyonlarına yaptıkları röportajlarda ise ''Bir daha buraya dönmeyeceğiz'' açıklamalarında bulundukları evlerini bu yüzden yaktıkları ortaya çıktı.
KADEMELİ OLARAK ÇEKİLECEKLER
27 Eylül'den bu yana Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalar, son buldu. Azerbaycan, işgal edilen topraklarını bir bir geri almaya başlayınca Ermeniler çareyi teslim olmakta buldu. İmzalanan ateşkese göre Ermenistan'ın işgali altındaki Ağdam ili 20 Kasım'a, Kelbecer 15 Kasım'a, Laçin ise 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a teslim edilecek.
Video Haberler
-
Arkadaşlarına inat 69 yaşında ehliyet aldı
-
Para vermeyen anne ve babasını hastanelik etti!
-
Freni boşalan kamyon kazasında kahreden ayrıntı
-
Ümraniye'de 'yol' tartışması: İETT aracını yumrukladı!
-
Lokantada patlama: 3 araç zarar gördü
-
Artvin'de heyelan meydana geldi: Ölü ve yaralılar var
-
Türkiye'nin NATO pazarlığının perde arkası
-
250 bin TL’lik tazminat davası
-
Eski müdürün 'anlaşma' trafiği açığa çıktı
-
Abdülkadir Ömür'ün trafikteki görüntüleri tepki çekti!
En Çok Okunan Haberler
-
Cüneyt Arkın'ın cenaze töreninde büyük ayıp!
-
Asgari ücrete ilişkin yönetmelik yürürlükte
-
‘Bu sadaka bile değil’
-
Sedat Peker hareketliliği!
-
Cübbeli kişiler parkta oturan çifte saldırdı
-
Erdoğan'a kötü haber: 4 isme de kaybediyor
-
İşte masada konuşulan rakam
-
Sedat Peker'den bir 'Demirören' çıkışı daha
-
İsmailağa içinde dolaşan 3 video...
-
'Arınç'ın başına gelenden daha vahim bir olay...'