Güler Sabancı: “Sayın Bakan Albayrak’ın geçmişini biliriz; söylediğini yapan bir bakandır

Abone Ol google-news

Güler Sabancı yeni ekonomi modeli toplantısında Bakan Berat Albayrak'ın açıklamalarını dinledikten sonra konuştu: Söylenenlerin harfiyen yapılacağına inancımız tam.

10 Ağustos 2018 Cuma, 18:57

 Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün açıkladığı Yeni Ekonomi Modeli hakkında konuştu. Bloomberg HT televizyonuna açıklama yapan Sabancı şunları söyledi, “Orta Vadeli Program çıktığında hepimiz daha ayrıntılı bilgiye sahip olacağız. Bakanımızın Enerji Bakanlığı’nı da bildiğimiz için. Söylenenlerin harfiyen yapılacağına inancımız tamdır.”

‘GENEL BÜTÇE DENGEMİZ OLDUKÇA İYİ GİDİYOR’

Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin de toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Dövizdeki hareketliliği değerlendiren Cantekin, “Şu anda gelinen gerek faiz gerek kurlardaki seviye asla ülkemizin makroekonomik realitelerini yansıtmadığı bir gerçek. Dolayısıyla bunu makroekonomik değerlerle açıklamak imkansız. Ülkemizin makroekonomik seviyelerinde şu aşamada herhangi bir şekilde gerek kurda gerekse faizde bu seviyelerde volatilite gerektiren herhangi bir bozulma olmadığına inanıyorum. Sağlam bir bankacılık sistemimiz var. Genel bütçe dengemiz oldukça iyi gidiyor. Bakanımız da orta ve uzun vadede ileriye dönük hedeflerini de açıkladı. Dolayısıyla bu oluşan volatilitenin tamamen makroekonomik konular dışında jeopolitik konulardan kaynaklandığı yönünde bir tasavvur var. Ben de buna inanıyorum” dedi.

‘PİYASALAR TARAFINDAN OLUMLU ALGILANMASINI BEKLİYORUZ’

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç ise, Albayrak’ın açıklamasını, “Bugün yapılan açıklamaların çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Kısa bir süre orta vadeli plan da açıklandıktan sonra piyasanın çok daha istikrarlı bir sürece gireceğinin beklentisi içerisindeyiz” yorumunda bulundu.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da, Albayrak’ın yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyerek, “Bunun tabii piyasalar tarafından da olumlu algılanmasını bekliyoruz. Yapılan plan, programlara göre de kısa ve orta vadede tüm alt detayı yazılmış, çizilmiş, sonuç alıcı yapılan bu çalışmalarla piyasalarda kısa vade olarak değil, orta ve uzun vadeli perspektiflerin, yapısal reformların meclisten geçirilerek daha istikrarlı bir şekilde üretim ve büyümeye katma değer yaratmaya yönelik olacağını düşünüyorum”  diye konuştu.