İYİ Partili Paçacı Bakan Albayrak'ın görüntülerini izletti: Alice harikalar diyarında

Abone Ol google-news

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Mustafa Cihan Paçacı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 25 Şubat 2019'da yaptığı konuşmanın görüntüleri üzerinden işsizlikte gelinen noktaya dikkat çekti.

09 Ocak 2020 Perşembe, 15:12

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Mustafa Cihan Paçacı , İYİ Parti Genel Merkezi 'nde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Paçacı ekonomik gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşsizliğin toplumsal açıdan ciddi bir noktaya geldiğine dikkat çeken Paçacı, "İşsizliğe bir de Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sesinden dinleyelim" diyerek Berat Albayrak'ın görüntüsünü izletti.

Videoda Bakan Albayrak'ın "El ele, omuz omuza vererek 2019 yılında, Cumhurbaşkanımızın katıldığı programda 2019 yılında 2 buçuk milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz. Bugün Türkiye'nin istihdam alanında bir devrimi yaşadığı günlerden geçiyoruz" dediği görülüyor.

Paçacı şöyle devam etti:

Alice Harikalar Diyarında... Bir de gerçeğe bakalım. Bırakın 2 buçuk milyon kişiye iş bulmayı. 2019 yılında işsiz sayısı 1 milyon 276 bin kişi artmıştır. Dar kapsamlı işsizlik sayısı 4 milyon 576 bin kişi olmuş. Geniş kapsamlı işsiz sayısı 8 milyona ulaşmıştır. Ortamala her ay 70 bin kişi işini kaybetmiştir. 2019'da gençlerimiz içerisindeki işsizlik oranı yüzde 27,4'ü bulmuştur. Üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyon 250 bine ulaşmış, diğer bir deyimle üniversite mezunu gençlerimizin yarısı işsizdir ve geleceğe dair umudu kalmamıştır.

Paçacı elektrik ve doğalgaza gelen zamları da dile getirerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 'ni eleştirdi. Paçacı , "Damat ve Kayınpeder ikilisinin sağlıklı ve gerçekçi bir ekonomi yönetim anlayışı yoktur" ifadelerini kullandı.