Aşkın simgesi 8 bin yıl önce ‘kalp’ değilmiş
Aydın'da Beşparmak Dağları’nda bulunan 8 bin yıllık kaya resimlerinde aşkın sembolünün bugün kullanılan ‘kalp’ resmi olmadığı ortaya çıktı.

Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Latmos olarak adlandırılan Beşparmak Dağları’nda bulunan 8 bin yıllık kaya resimlerinde aşkın sembolünün bugün kullanılan ‘kalp’ resmi olmadığı ortaya çıktı. Doğa fotoğrafçısı Yücel Sevingül tarafından bölgede yapılan çalışmalarda 8 bin yıl önce aşkın yan yana çizilmiş kadın ve erkek figürleri ile sembolleştirildiği belirlendi.
Alman arkeolog Dr. Anneliese Peschlow’un ilk defa 1994 yılında, antik adı Latmos olan Beşparmak Dağı’nda, tespit edilen kaya resimlerine her geçen gün yenisi eklenirken, Aydın ile Muğla arasında kalan Bafa yakınlarındaki Karahayıt Köyü Kavaklıdere bölgesinde yapılan çalışmalarda kayalara çizilmiş yaklaşık 8 bin yıllık kaya resimleri fotoğraflandı.
O dönem kök boyalara kömür karıştırılarak çizilen resimlerin aradan geçen yaklaşık 8 bin yıla rağmen halen kaybolmadığı belirtildi.
En Çok Okunan Haberler
-
Grup toplantısı iptal: Nedeni belli oldu
-
Naci Görür gözyaşlarını tutamadı
-
Ailesi, Nagihan Karadere'yi evlatlıktan reddetti
-
İmamoğlu'na 'tartışma' daveti
-
'2024 yerel seçimlerine...'
-
Kopenhag'dan Okan Buruk'a tepki!
-
Sanatçıların konuşmasını hedef aldı!
-
İYİ Parti'nin 'ret' kararına sert tepki
-
Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan'ın 'oyun planı'!
-
Türk vatandaşları 3 gündür mahsur!