Bayatlamayan kurabiyelerin püf noktası. Pastacılar sır gibi saklıyorlardı

Kurabiye, Türk mutfağında en sevilen hamur işlerinden. İster tatlı ister tuzlu olsun gerçekten çay veya kahve yanına çok yakışıyorlar. Peki lezzetli kurabiye nasıl pişirilir?

Bayatlamayan kurabiyelerin püf noktası. Pastacılar sır gibi saklıyorlardı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 23.02.2023 - 21:00

Kurabiye en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Ancak kurabiye pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmekte fayda var. Tarifsiteniz'de yer alan bir içerikte; Lezzetli kurabiyelerin sırrı paylaşıldı. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu kurabiyeyi tadan misafirleriniz sizden tarifini alabilmek için adeta birbirleri ile yarışacaklar. Üstelik pişireceğiniz kurabiye en az 1 hafta boyunca bayatlamayacakta.

SİRKE EKLEMEYİ UNUTMAYIN

Ağızda dağılan kurabiyeler için kurabiyenin harcına bir ya da iki damla kadar sirke damlatırsanız kurabiyelerin daha güzel olmasını sağlarsınız. Aynı zamanda toz şeker yerine pudra şekeri kullanmak da kurabiyenin kıvamı için son derece önemlidir.

Ağızda dağılan ve bayatlamayan kurabiye tarifi nasıldır?

Tuzlu Kurabiye Tarifinin Malzemeleri:

1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı Üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Tuzlu Kurabiye Tarifinin Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu


Tuzlu Kurabiye Tarifinin Yapımı:

*Yoğuracağımız kaba margarini, sıvı yağı, tuzu, sirkeyi ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
*Üzerine azar azar ilave ettiğimiz unu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun hamurdan Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.
*Elimizde istediğimiz şekli verdiğimiz kurabiyelerimize yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpelim.
*Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon