Google, 23. yaş gününü çikolatalı pastayla kutladı

Popüler arama motorlarından biri olan Google, 23 yaşına girdi. Google yeni yaşını, çikolatalı pastalı bir animasyon ile kutladı.

Yayınlanma: 27.09.2021 - 12:14
Google, 23. yaş gününü çikolatalı pastayla kutladı
Abone Ol google-news

Teknoloji devi Google, neredeyse her özel günde farklı bir doodle ile o günü kutluyor. Şirket bu yıl kendi doğum gününü de unutmadı. 

Google, teknik olarak 4 Eylül 1998’de kurulmuş olsa da, aslında şirketin arama motoru geçmişi 1996’ya kadar uzanıyor. Bu sebeple şirket doğum gününü 27 Eylül’de kutluyor.

Kurucular Sergey Brin ve Larry Page’in Google’ı kurmaktaki asıl amacı, o zamanlar internetin hızla evrilmekte olduğu inanılmaz derecede geniş bilgi kümesi için bir arama motoru oluşturmaktı. Google’ın ismi matematikçilerin 'googol' olarak adlandırdığı, aşırı büyük bir sayı olan ve 1 rakamına yüz tane 0 eklenmesiyle oluşan sayıya ithafen seçilmiş. Google'ın şimdi "Googleplex" olarak bilinen genel merkezi, googol'ın gücünün 10 katına denk gelen, daha da büyük bir sayı olan 'googolplex'in ardından adlandırılmıştır.

AĞUSTOS 1998'DE BAŞLAMIŞTI

Google, sık sık belli günlere özel tasarladığı ana sayfa doodleları ile biliniyor. Google.com'un kendi doğum gününe özel tasarladığı ana sayfa doodleı ise çikolatalı krema kaplı bir pasta ve “Google” harflerini içeriyor. Google'ın ana sayfa doodle geleneği; şirketin kurulmasından günler öncesinde, Burning Man müzik festivalini kutlamak amacıyla Ağustos 1998’de başlamıştı.

Şirket, dünyanın bazı yerlerinde 23. yaş gününü Google Store'dan özel fırsatlarla da kutluyor. Bu fırsatlar, muhtemelen önümüzdeki ay Pixel 6 piyasaya çıktığında kullanılacak bir promosyon ürününün/indiriminin kilidini de açacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler