İbn-i Sina'dan beyni rahatlatan en etkili baharat.. 1 tutam yeterli

İbn-i Sina beyni rahatlatan, baş ağrısını önleyen ve hafıza kaybına karşı koruyan reçeteyi yüz yıllar öncesinden vermiş. İşte İbn-i Sina tarafından önerilen o reçete

Yayınlanma: 02.02.2023 - 20:47
İbn-i Sina'dan beyni rahatlatan en etkili baharat.. 1 tutam yeterli
Abone Ol google-news

Batı dünyasının hayranlıkla takip ettiği hekimlerden biri olan İbn-i Sina, birçok beyin hastalığını tetikleyen o rahatsızlığın reçetesini yüzyıl önce vermişti.

 Bu yöntem şiddetli baş ağrısına iyi geliyor. 

Günümüzde halen yaygın olarak kullanılan bu reçete İbn-i Sina'dan bizlere miras kalmıştır. İbn-i Sina 'nın izinden giden bilim insanları sağlıklı bir insanın bile haftada 2 defa bu yöntemi yapmasını öneriyor. 

NASIL YAPILACAK?

* Bir tencerenin içine 5 bardak içme  suyu koyun.

* Akabinde içine çay ağacı yaprakları, kuru nane ve okaliptus bitkilerden birer tutam koyun.

* Bu su kaynarken tenceredeki buharı iyice solumaya çalışın.

* Alın kısmına yukarı doğru masaj yaparak buradaki kaslarınızı gevşetin.

* Banyo yaparken son yıkanmada bir kovanın içine kaynatılmış deniz suyu koyun ve suyu burnunuza çekin geri sümkürün. Kalan suyu baştan aşağı tüm vücudunuza dökün. Bu yöntemde baş ağrısına iyi gelmekte ve beyni rahatlatmaktadır.

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN ÇAYLAR

Stresten kaynaklı baş ağrısı sorunu, strese iyi gelen bitkiler ile çözülebilmektedir. Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Uzmanlara göre şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil de öne çıkmaktadır.  İbn-i Sina tıpkı yukarıdaki kürde olduğu gibi yüz yıllar öncesinden baş ağrısına karşı naneyi önermiştir. Öyle ki koklamak bile beyne iyi gelmektedir. 

MİDEYİ DE RAHATLATIYOR

İbn-i Sina tarafından önerilen nanenin sağlığa şaşırtıcı yararları bulunmaktadır. Bunlar arasında; sindirimi rahatlatmak, kilo vermeye yardımcı olmak, mide bulantısını önlemek, yorgunluk ve baş ağrısından kurtulmak ilk sırada yer alır.  Nane ayrıca astım, hafıza kaybı ve cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler