Tarlalardan toplanan biberler, güneş altında kurutulduktan sonra işlenerek bölgenin meşhur pul biberine dönüştürülüyor. Yoğun emek isteyen süreçte çiftçiler sabahın ilk saatlerinde çalışmaya başlarken, kurutma alanları kırmızıya bürünüyor.
Musabeyli ilçesine bağlı Hasancalı köyünde üreticileri ziyaret eden Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, AA muhabirine, baharatlık biberin hasadının ardından kurutma işlemlerinin başladığını söyledi.
Kilis'te 54 bin dekar alanda biber üretimi yapıldığını belirten Küçük, şöyle konuştu:
"Hasancalı köyü, ilimizdeki biber, biber salçası, toz biber üretimi ve işlemesinde önemli yere sahiptir. Bu köyümüzde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 1500 dekar alanda biber üretilmektedir. İlimizde üretilen yaklaşık 100 bin ton salçalık biber ile 51 bin ton baharatlık kırmızı biber, 2 salça fabrikası ile 27 toz biber ve baharat üretim tesisinde işlenmektedir."