Yazın serinleten lezzeti: Ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi

Yazın serinleten lezzeti: Ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi

9.07.2025 14:39:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Yazın serinleten lezzeti: Ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi

Katkı maddesi olmadan, sadece birkaç malzemeyle nefis bir dondurma yapmaya ne dersiniz? İşte mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi!

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmayı dışarıdan almak yerine evde hazırlamak hem sağlıklı hem de eğlenceli bir alternatif sunar. Özellikle katkı maddelerinden uzak durmak isteyenler için ev yapımı dondurmalar ideal. İşte klasik lezzet severler için, yumuşacık dokusuyla damakta iz bırakan vanilyalı dondurma tarifi...

MALZEMELER

2 su bardağı süt (tercihen tam yağlı)

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı krema (süt kreması)

1 yemek kaşığı vanilya özütü (ya da 1 paket vanilin)

4 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Sütü Isıtın:

Sütü ve kremayı bir tencereye alın, orta ateşte karıştırarak ısıtın ama kaynatmayın.

Yumurta Sarılarını Şekerle Çırpın:

Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Karışım köpüklü bir kıvam aldığında hazır demektir.

Ilıştırarak Birleştirin:

Sıcak süt karışımını azar azar yumurtalı karışıma ekleyin. Bunu yaparken sürekli karıştırın ki yumurtalar pişmesin.

Kıvam Alana Kadar Pişirin:

Karışımı yeniden tencereye alıp kısık ateşte, kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Tahta kaşığın arkası kaplandığında olmuş demektir.

Vanilyayı Ekleyin:

Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.

Soğutun ve Dondurun:

Soğuyan karışımı dondurucuya uygun bir kaba alın. Dondurucuda her 30 dakikada bir çıkarıp karıştırarak 4-5 saat bekletin. Bu işlem, buz kristallerinin oluşmasını engeller.