Gülengül Altınsay

Geç ve Zor

28 Nisan 2015 Salı

Rakamlar kendi başlarına ne yapabilir ki? Tamam bu haftaya gelene kadar tüm istatiksel veriler ezici bir şekilde Beşiktaş’ın Kardemir Karabükspor karşısında rahat galibiyet alacağına işaret ediyordu ama işin gerçeği futbolla geçen her 90 dakikanın kendisine özgü bir hikâyesinin olduğuydu. Ama galiba bu kez sadece bu maçın istatistiklerine bakıp sahada oynanan futbolun kalitesi hakkında da fikir beyan etmek mümkün olabilecekti.

Pozisyonsuz maç
Çünkü Beşiktaş’ın 25. dakikada attığı gole kadar her iki takımın da kaleyi bulan tek şutu bile yoktu. Ve hatta o dakikaya kadar kazanılan üç kornerde Karabük’e aitti. Tam da istatistiklerin işaret ettiği gibi zevksiz, pozisyonsuz bir maç izliyorduk. Ta ki Siyah- Beyazlıların çalışılmış örgütlü golü gelene kadar. Golü yiyen Karabük daha cesur oynamaya başlayınca ortaya daha hareketli bir maç çıktı. Ne var ki karşılaşmanın 42. dakikasında bir başka dönüm noktasına daha tanık olacaktık.
Karabük kalecisi Waterman, ceza sahası dışında topa elle müdahale edince kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bence haksız bir karardı bu. Çünkü o noktada kaleciye yakın Karabüklü defans oyuncusu olmasına karşın Beşiktaşlı bir oyuncu yoktu.

Bilic’in Sosa ısrarı
Bilic 1 hafta önce Kasımpaşa karşısında aldığı beş gollü galibiyetin ardından Beşiktaş’ı yine çift santrforla sahaya sürmüştü. Ama o maçın en iyilerinden Olcay’ı kenara çekip Sosa’da ısrar etmişti. İkinci yarı Beşiktaş’ın farkı açması beklenirken etkili oynayan taraf Karabük’tü. Bilic, Atiba’yı savunma önüne çekerek 4-4-2’den 4-1-3-2’ye döndü. Ardından bir uzun topta Beşiktaş savunması yine ağır kaldı ve belirgin gol şansını engelleyen Necip atıldı.

Dağınık oyun
Ve sonra iki takımı da telaş aldı; Karabük kümede kalamama, Beşiktaş 3 puandan olma korkusu içindeydi. Demba Ba’nın oyundan çıkarılması da bunun göstergesiydi zaten. Ve dağınık bir oyun başladı.
Bu dağınıklıktan şanslı çıkan ise beraberlik golünü atan Karabük oldu. Ama son sözü 90+6’da Beşiktaş söyledi. Karabük çekilmenin bedelini ödedi. Beşiktaş ise korkarak oynadığı maçtan Cenk’in harika kafa golüyle geç ve zor da olsa liderliğe yükseldi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları