Gülengül Altınsay

Oynamadan Kazandı

29 Aralık 2014 Pazartesi

Tribünleriyle, sahasıyla çok güzel bir ortamda başladı karşılaşma. Ve hayret, tribünler doluydu. “İyi takımlar da çok gollü yenilgiler alabilir” gerçeğine uygun bir şekilde maça derli toplu ve baskılı başladı Konyaspor. Malum son iki haftada 5-0’lık iki mağlubiyet almıştı Yeşil- Beyazlılar. Kocaman da kadroda radikal değişiklikler yapmıştı. Ve o hırsla presli canlı oyunlarıyla Beşiktaş’ı durdurdu Konyaspor. Özellikle kanatları hiç çıkartmadılar. Konya bir yandan Beşiktaş’ı altılı presle durduruyor bir yandan da sağlı sollu akınlarla gol arıyordu. Müthiş bir baskı kurmuştu ev sahibi.
Ama gol Kartal’dan geldi.
Kaleci Tolga’nın kullandığı topu Konyalılar ıskalayınca Gökhan sağ çaprazdan girdi çok ve düzgün bir vuruşla ağları sarstı. Siyah-Beyazlılar 19’da ilk kez pozisyona girmiş ve golü bulmuşlardı. Kartal’ın golünün öncesinde Konya aleyhine verilen faule top yekûn itiraz konsantrasyon dağılmasına yol açmış olabilir.
Ne var ki bizde öyle pozisyonlara faul çalınıyor ki maç oynamak olanaksız. Hakem Özkahya takım gözetmeksizin her dokunmaya faul çaldı neredeyse. Ama aynı fauller ceza alanında olursa kayıtsız kaldı.
Gol de Beşiktaş’ın durağan oyununu değiştiremedi. Konya yine çabalıyor, Beşiktaş ceza alanına giriyor ama son hareketlerde başarısız oluyordu. Siyah-Beyazlılar ise ancak kaptıkları topları uzun kullanarak sonuca gitmeye çalışıyordu.
Bu tabloda Demba Ba ve Sosa gibi oyuncular da atıl kaldılar. Anlaşılan Beşiktaşlı oyunculardaki fiziksel düşüş devam ediyordu. Konyaspor oynamaya, Beşiktaş ise seyretmeye devam etti. Üstelik 2. yarının başında Konya’nın pozisyonları daha da tehlikeli olmaya başlamıştı.
Beşiktaş tam teslim olurken ikinci gol de Kartal’dan geldi. 58’de Sosa’nın gelişine ustaca vuruşu farkı ikiye çıkarmıştı. O dakikaya kadar Siyah- Beyazlıların iki isabetli vuruşu olmuş ikisi de golle sonuçlanmıştı.
Ama Konya yılmadı, 84’te penaltıdan farkı bire indirmeyi başardı. Böylece son on dakika kâbus gibi geçti Beşiktaş için.
Sonuçta Beşiktaş oynamadan üç puanı aldı ama Atiba’nın gereksiz yere kırmızı kart görmesi büyük kayıptı. Atiba Galatasaray derbisinde olmayacak.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları