Olaylar Ve Görüşler

Bağımsızlığımızın zaferi...

29 Ağustos 2019 Perşembe

“30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”

Gazi Mustafa Kemal
ATATÜRK

Uzak ve yakın coğrafyada bizimki gibi bir destan daha yazılmadı. O denli yokluk ve yoksunluk içindeyken kendi küllerinden doğmayı başaran bir başka halk daha yoktur.
30 Ağustos’ta sadece bir savaş kazanılmamıştır; o gün iki tarihi olay daha yaşanmıştır. Emperyalist destekli işgalin topraklarımızı istilası son bulurken, bir yandan da yüzyıllardan beri savaşlarda ağır kayıplar veren yoksul bir halk, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, liderine duyduğu sonsuz güvenle çelik bir irade oluşturmuştur.
Kurtuluş mücadelesi verenler, ülkelerinin ve insanlığın kaderini tek başlarına değiştirilebileceklerini biliyorlardı. Nâzım Hikmet’in dediği gibi, “Hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirlerdi.” Bu ruhla mücadele ettiler, bu ruhla savaştılar ve böylece o savaştan zaferle çıktılar. “Toprak çanaklarda güneşi içenler” bağımsızlığı bizlere armağan ettiler. 30 Ağustos, çok büyük bir zaferdir. Dahası, yeni zaferlerin kapısını açmıştır.
Bir ulusu ulus yapan sadece savaş meydanlarında kazandığı zaferler değil, hayatın bütün alanlarında verdiği mücadeledir. Kurtuluş mücadelemizin en çetin şartlarında bile eğitim, ekonomi, tarım ve bilim alanında yapılacakları planlayan Atatürk, yüksek öngörüsü ve devrimci iradesiyle ülkemizin bir daha hiçbir alanda boyunduruk altına girmemesi için büyük zaferlere imza atmıştır.

Cumhuriyet’in habercisi
30 Ağustos, Cumhuriyetin habercisidir, işgal altındaki topraklarda milletin ortak zaferidir. Bu milletin her ferdi ülkemizde bağımsızlığın nasıl kazanıldığını ve büyük inşa sürecini bilmeli, öğrenmeli ve unutulmasına asla izin vermemelidir.
Yoktan var edilen bir ülkenin yurttaşları olarak, bize düşen ulu önder Atatürk’ün önümüze koyduğu hedefler doğrultusunda çalışmak, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine sahip çıkarak medeniyetin yolunda yürümektir.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayatını ortaya koyan bütün kahramanları saygı ve şükranla anıyorum.

 

Rıza Akpolat
Beşiktaş Belediye Başkanı



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları