Çeşitlemeler!

16 Kasım 2012 Cuma

Başkanın Kadınları!

\n

Bir zamanlar ABDde dönen siyasal dolapları anlatan Başkanın Adamları kitabı en çok satanlar arasındaydı. Şimdilerde ise yeni kaleme alınması beklenen Başkanın Kadınları kitabının tüm satış rekorlarını kıracağına inanılıyor.

\n

Bu kez kitaba ABD Başkanı değil, Merkezi Haberalma Örgütü (MHÖ) Başkanı David H. Petraeusun kadınları konu oluşturacak. Kitabın MHÖnün gizemli dünyasını örten perdeyi aralayacağı ve evlilik dışı cinsel ilişkileri de içereceği için daha fazla satacağı öngörülüyor.

\n

6 Kasım Salı günü Amerikan halkının sandığa gittiği günün akşamı ABD güvenliğinden bir yetkili MHÖ Başkanına kötü bir haber verdi. Bir kadın ile yaşadığı evlilik dışı ilişkiden dolayı istifası öneriliyordu. 37 yıldır evli olduğu, üç çocuk annesi eşi Hollyyi (60) aldatmakla kalmamış, sevgilisine bazı devlet sırlarını da açıklamıştı!

\n

7 Kasım Çarşamba günü emekli Orgeneral Petraeusun 60. yaş günüydü. Bu önerinin gölgesinde doğum günü nasıl kutlanacaksa MHÖ Başkanı da öylesine kutladı.

\n

9 Kasım Cuma günü de örgütüne gönderdiği mektupta evlilik dışı bir ilişkiye girdiği, sağduyusuzluk örneği gösterdiği için istifa ettiğini açıkladı. Olay seçimden önce açıklansaydı Barack Husein Obama seçilemeyebilirdi!

\n

Basın, Petraeusun ilişkide bulunduğu kişinin Paula Broadvell (40) adlı iki çocuk annesi, evli bir kadın olduğunu duyurdu. Kadın, Petraeus ile Afganistanda görevli iken oraya gidip çeşitli söyleşilerden sonra All in (Hepsi içinde) adıyla generalin yaşamöyküsünü kitaplaştırmıştı.

\n

Petraeus, Irakta görev yaparken 2003te Süleymaniyede Türk askerlerinin başına çuval geçiren Amerikan askerlerinin komutanıydı. Sonrasında Afganistana atanmış, Nisan 2011de de MHÖ Başkanı yapılmıştı.

\n

Broadvell-Petraeus ilişkisinin 2009da başladığı söyleniyor. Eğer bu tarihin doğruluğu saptanırsa askeri üniformalı Petraeus olarak yargılanabilir, emekliliğinden sonra ise adli suç kavramına girmeyeceği için yargılanamayacak!

\n

Bir gün Petraeuslar, Broadvelller ile bir aile toplantısındayken, bir başka evli kadın Jilly Kelly (37) ve eşi de oradaydı. Bayan Kelly, Bay Petraeusun yanında oturuyordu.

\n

Bayan Broadvell kıskançlıktan belki tırnaklarını yiyordu. Çünkü Bayan Kellynin masa altından Bay Petraeusun bacağını okşadığını görmüştü!

\n

Ertesi günü Bayan Broadvell, Bayan Kellyye internetten masa altı oynaşısını gördüğünü, erkeğinden uzak durmasını bildiren ileti gönderdi. İletileri ile rakibesini tacizi sürdürdü!

\n

Bayan Kelly, tehdit edildiği için Federal Soruşturma Dairesinden (FSD) korunmasını istedi. Bayan Kellyye gelen iletiler incelendi. Bilgisayarına 21 Ekimde el konulan Bayan Broadvell, evlilik dışı ilişkisini kabul etti.

\n

Bayan Broadvell ile Bay Petraeusun ortak gmail adresleri ortaya çıktı. Aralarındaki iletişimler okununca evlilik dışı ilişki saptandı. Bu arada garip bir olay yaşandı. Soruşturmayı yürüten ajan, Bayan Kellyye internetten çıplak bir resmini gönderince görevden uzaklaştırıldı.

\n

Bayan Kelly, aile dostu Petraeus ile ilişkisinin platonik olduğunu söyledi. Kellylerin şampanyalı partiler verdikleri, kredi kartı borçlarından dolayı bankalarca dava edildikleri basında yazıldı.

\n

Bayan Kelly, Petraeus ile cinsel değil platonik bağlantısı olduğunu açıkladı. Basın, Bayan Kellynin Afganistandaki ABD Komutanı General John Allen ile evlilik dışı ilişkisini belirledi. Allenin Avrupadaki ABD komutanlığına atanması askıya alındı.

\n

Başkan Obama, General Petraeusun ABDye olağanüstü hizmetlerini takdir etmekle birlikte istifasını kabul etti. Ancak Libyada öldürülen ABD büyükelçisi konusundaki MHÖnün zafiyetinden dolayı Petraeusun ifade vermesi bekleniyor.

\n

Bakalım Başkanın Kadınları kitabını kim yazacak?

\n

Bu tür olaylar son 50 yıldır basına bolca yansıdı.

\n

Başkan John F. Kennedy ve kardeşi Robertın ilişkilerinden sonra ünlü sinema sanatçısı Marilyn Monroe intihar etti

\n

Başkan Bill Clinton, stajyer Monica Levinsky ile Oval Odada yaşadığı olayı önce inkâr, sonra kabul etti.

\n

İngilterede 1960ların başında Savunma Bakanı John Profumaın 19 yaşındaki Christine Keeler ile ilişkisi ilginçti. Christine, Rus Askeri Ataşesi Eugene İvanovun da sevgilisiydi. Profuma istifa edip köşesine çekildi. Başbakan Harold MacMillanın seçimi kazanamadı.

\n

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cecilia ile evli iken Carla Bruni ile birlikte oluyordu. Eşi de Nev Yorktaki reklamcı sevgilisi Richard Attias ile yaşıyordu. Sonrasında boşanan çift sevgilileri ile evlendi.

\n

Kendisine evlilik dışı 4 çocuk veren siyasacı yaşam arkadaşı Segolene Royal, bugünkü cumhurbaşkanı François Hollandeı, gazeteci Valerie Trierveiler ile ilişkisinden dolayı evden kovmuştu. Valerie, şimdi Hollandeın yaşam arkadaşı-başkadını olarak sarayda yaşıyor.

\n

Fransa Adalet Bakanı Rachida Dali, babası bilinmeyen bir çocuğa hamile olduğunu açıkladı. Aynı dönemde sekiz erkeği idare ettiği bildirildi.

\n

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukovu görevden aldı. Bakanın eşi, Serdyukovun, bir şirketin yöneticisi Yevgenya Vasilyeva ile evlilik dışı ilişkisi ve 100 milyon dolarlık yolsuzluğunu ihbar etmişti. Yevgenyanın evine yapılan polis baskınında Bakan da oradaydı. Evdeki 1 milyon dolar değerinde çeşitli mücevherlere el konuldu.

\n

Üç çocuk babası, evli İtalya Başbakanı Silvio Berlusconiden söz edecek değiliz!

\n

Eski Başbakan Adnan Menderesin, o tarihte 25 yaşında, evli olan ünlü soprano Ayhan Aydanı iki kez hamile bıraktığı ve ayrıca yazar Suzan Sözen ile ilişkileri Yassıada duruşmalarında ortaya çıkmıştı

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları