Bu Hesap Sorulmalı...

18 Eylül 2011 Pazar
\n

15 Eylül Hrant Dinkin doğum günüydü. Eğer yaşasaydı, 57 yaşına basacaktı. 19 Ocak 2007de hunharca katledilmeseydi Nefret söylemi adım adım tırmandırılmasaydı Ayırımcılık kışkırtılmasaydı Okuduğunu anlamaktan aciz insanlar maşa olmayı reddetseydi Düşünceye, söze, yazıya bunca yasak getirilmeseydi Basın özgürlüğü yok edilmeseydi Tehditlere seyirci kalınmasaydıİnceden inceye tasarlanan, göz yumulan, uygulanan bu kahpe cinayet gerçekleşmeseydi şimdi bir yaş daha almış olacaktı Hrant Dink Olmadı.

\n

Yaş gününde, Hrant Dinkin arkadaşları Tayyip Erdoğana bir mektup yazdı. Kimi sorular sordular. Bu ülkede aklı başında her insanın sorduğu, sorması gereken sorular. Yanıt alıncaya dek sormaya devam edilecek sorular

\n

Aynı günlerde, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclise, Başbakanın yazılı cevaplaması için benzer soruları yöneltti. Cinayetin tüm yönleriyle araştırılmasını; yeni cinayetleri önlemek içinnefret suçları yasasının en kısa zamanda gündeme alınmasını istedi.

\n

O günden beri Başbakandan herhangi bir yanıt çıkmadı.

\n

O günden beri Hrantın arkadaşlarının yazdığı mektup birçok gazetede, birçok köşede yayımlandı. 15 Eylül günü Cumhuriyette bir özetini okudunuz. Ben istedim ki, her satırına katıldığım mektubun tümünü okuyun.

\n

İşte o mektup:

\n

Hrant için, adalet için...

\n

Sayın Başbakan,

\n

Arkadaşımız Hrant Dinki öldürdüler.

\n

Beşinci yılına yaklaşan adalet arayışımız kadük kalmıştır.

\n

Dilekçe verdiğimiz topyekûn devlet, kendini katile yakın gördü.

\n

Zaten; katil, polis, bayrak ve muzaffer gülümseme kahramanlık posterinde poz vermişti.

\n

Bir türlü ilamını malum edemediğiniz o kalabalık güruh, elbirliği ile kıstırmışlar, hain pusuda kurşun sıkmışlar, kaçmışlar, saklanmışlardı.

\n

Şikâyetçiyiz.

\n

Namus sözümdür, adaletdiye ölü evinde ant içtiğiniz halde, Hrant Dinki işaret parmağıyla gösterip bunudiyen yardımcınızıMeclis Başkanı’, resmi makamda, adamları resmen yakarız canını bak diyen valinizi vekil’, emanet edilen canı kollamayan, kötülerin işini kolaylaştıran Emniyet Müdürünüzü vali’, 17 yaşındaki O.S.’yi kocaman Ogün Samastettiniz.\t

\n

Kan adaletle susar, şikâyetçiyiz.

\n

İsim verdik soruşturun diye, İçişleri Bakanınız Olmaz onlar bizim çocuklardedi.

\n

Dışişleri Bakanınız AİHM savunmasında bu toprakların yiğit evladına Nazi dedi.

\n

Çevik kuvvetleriniz Rakel Dink önlerinden geçerken katillere yazılan methiye türkülerini mırıldanarak Beşiktaş Adliyesinde koro yapıverdiler.

\n

Katillerimizi adalet evine getiren Jandarma, cezaevi aracına Ya sev ya terk etdiye yapıştırma asmıştı.

\n

Sayın Başbakan, nedir daha derine inmeyi engelleyen o büyük kasabanın sırrı? Nedir sözünüzü tutmanıza mani olan?

\n

Azınlıklardan gasp edilenin birazını geri vermeniz sebebiyle seslendirdiğiniz nutukta Bu ülkede hiç kimse ruh tedirginliğiyle yaşamayacak artıkdiyordunuz Hrantın veda mektubuna atfen.

\n

İnanın tedirginliğimiz her zamankinden büyüktür.

\n

Sayın Başbakan, mala gelenin telafisi bulunur

\n

Cana gelene de davranınız.

\n

O  Anadolu Toprağından Hrant Dinkin payına bir metrekare toprak düştü; mezarıdır!

\n

Kamera denilen vaka-ü nüvis silinmiş, bize kalan azıcık 19 Ocak 2007 seyirliğinde 5 kişi saydık Hranta pusu kuranlardan.

\n

Kim bunlar Sayın Başbakan?

\n

Görüneni, görünmeyeni, katillerimizi istiyoruz, adalet olsun, hak hâkim olsun diye.

\n

Bizim hakkımız bizde saklı duruyor, helalleşmekten başka çarenin kalmadığı savaş yorgunu memleketimizde.

\n

Suallerimiz cevapsız Adalet nöbetçisiHepimiz Hrantız diyen yüz binlerin eli hâlâ vicdanında Cevaplarımızı almadan susmayacağız, sormaya devam edeceğiz.

\n

Hrant için, Adalet için.

\n

İmza: Hrantın Arkadaşları

\n

\n

Yarın, 19 Eylül Pazartesi günü, Hrantın katillerinin yargılandığı davanın yeni bir duruşması var. Bu duruşmalarda yıpranma, alay, hor görme, meydan okuma, tehdit, aşağılama, hak ve hukuku yok sayma varİlerleme ise yok Öyleyse sormaya devam

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Güzel bayramlar... 16 Haziran 2024
Joan Baez’den şiirler... 13 Haziran 2024
Ortaya karışık 9 Haziran 2024

Günün Köşe Yazıları