'Okuryazar mısın?'

06 Temmuz 2012 Cuma
\n

Bir profesöre, bir yazara sorulabilecek en ilginç soru:

\n\n\n

\n\n\n

Türkiyem, benim muhteşem ülkem! İleri demokrasinin şahı ülkem!

\n

Mantık yürütmekle, karşısındakini aptal yerine koymak arasındaki çizginin üzerinde cambazlığa soyunanların hükmettiği ülkem!

\n

Gülsem mi ağlasam mı dedirten mahkemeleri, Kafkaya rahmet okutan sorgulamaları; Ionesco, Jarry Becketti kıskandıracak uyumsuzluklarıyla sevgilim ve belalım memleketim!

\n

Bir soru ve bir liste

\n

Bir soru olayı şu: Silivride, duruşmada kimlik saptaması yapılırken yeryüzünde bir profesöre, bir yazara sorulabilecek en ilginç soru, mahkeme başkanı tarafından Prof. Dr. Büşra Ersanlıya soruldu: Okuryazar mısın?

\n

Aynı gün Türkiye Yayıncılar Birliği, Terörle Mücadele Yasası kapsamında hapisteki kimi yazarların kitaplarının listesini dağıttı. Günlerdir o listeye bakıyorum. Bakarken Okuryazar mısın?sorusu beynime saplanıyor!

\n

Çarpıcı bir liste! Tümü buraya sığmaz. Farklı isimler seçtim. Onları sevip sevmemenizin, düşüncelerini paylaşıp paylaşmamanızın hiçbir önemi yok. (İşte birkaç örnek. Kısaltmak için yayınevi, yayın tarihini yazmadım.)

\n

Üretkenlikte rekor, 51 kitapla Yalçın Küçükte

\n

Doğrusu çıldırasıya merak ediyorum: Yahu, bu insanlar bunca yazmaktan okumaktan nasıl fırsat bulup da teröristlik yaptılar?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları