Erdoğan'ın 'din dersi' sözlerine tepki yağıyor

Bilimsellikten uzak ve asimilasyona dayalı eğitim sisteminde direnen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM’in zorunlu din dersinin kaldırılması yönünde aldığı kararı eleştirerek, ‘Zorunlu din dersini kaldırırsanız onun yerine uyuşturucu bağımlılığı ve terör gelir’ dedi. Erdoğan'ın bu sözlerine sosyal medyadan tepkiler çığ gibi.

Yayınlanma: 29.09.2014 - 16:25
Abone Ol google-news

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, “Dünyanın hiçbir yeniden sorunlu fizik dersinin zorunlu kimya dersinin tartışıldığını göremezsiniz. Ama din dersinin tartışıldığını görürsünüz. Eğer zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri olsun mu olmasın diye tartışılacaksa uyuşturucu bağımlılığından neden şikayet ediliyor? Terörden, şiddetten, ırkçılıktan, antisemitizmden, İslamofobi’den neden şikayet ediliyor?” dedi.

AİHM’nin aldığı kararı yanlış bulduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan, “Ellerinden tutulmayan, başları okşanmayan kendilerine bir istikamet, bir aydınlık çizilmeyen o çocuklar, oluşan boşluğu başka şeylerle kapatmaya çalışıyorlar. Bu bazen uyuşturucu oluyor, bazen şiddet oluyor, bazen de örgütlü şiddet olup, teröre dönüşebiliyor” diye konuştu.

Eğitimdeki gericileşmenin geldiği noktayı özetleyen bu sözlere sosyal medyada tepki yağıyor. İşte o mesajlardan bazıları:

Özgür Mumcu @ozgurmumcu 
Dersi dinlemeyen, dersten kaytaran kaç arkadaşım varsa hepsi şimdi Rakka'da kafa kesiyor.

Ferdi Carrefour @FerdiCarrefour 
Zorunlu din dersi almayan 34 yaşındaki bacanağım afedersiniz hanımını kıskanmıyor, çocuğu ise Mervelerde değil sevgilimde kalacağım diyor.

Hüseyin Aygün @HuseyinAygun62
Kobani'yi günlerce tank atışına almak, kadınları köleleştirmek 'ayık kafayla' yapılamaz tabii. Erdoğan önce bu dost 'unsur'lara ders versin!

Naim Dilmener @renemliD 
Adam haklı. Fizik, kimya, biyoloji, matematik zorunlu da ne oluyor? Halimize bakılırsa, bir kulaktan girmiş/öbüründen çıkmış.

Selami İnce @selamiince
Erdoğan, "IŞİD'in İslam'la alakası yok. Aralarında uyuşturucu bağımlıları var" diyor. Uyuşturucu bağımlılığı din - ahlak değil sağlık sorunu!

Ahmet Ümit @baskomsernevzat 
Din dayatmaya dönüşmüşse eğer zulümden başka misyonu yoktur...

Özge Mumcu @ozge_mumcu 
Zorunlu din dersi vs uyuşturucu. Dini bir "açılım"ı dayatmak için ahlaki & amp; davranışsal bir sıkıntıyı öne koymak, iktidarın ana silahı.

Erdal Aksünger ?@EAksunger
Eroinin %95'i Afganistan'da üretiliyor... Hala,“zorunlu din dersi tartışılıyorsa uyuşturucu ve terörden şikayet etmeyin” diyen birileri var!

? Kartacalı ? ?@KartacaLi_
"Zorunlu din dersine hayır demek: alkol, ırkçılık ve uyuşturucu yanısıra metroda kalçanıza demir saplanmasına sebep olur" demedi mi daha?

Sertaç AKTAN ?@sertac_aktan
Hollanda'da hem zorunlu din dersi yok hem uyuşturucu serbest.. yazık koca ülkeye.. efendim? Suç ve bağımlı oranı daha mı düşük? Nasıl olur!?

Sehrazat ?@sehrazatmusic
Zorunlu Din dersi& Zorunlu Math ayni kefede!???? Hmmm Anladim 2+2=5 Matrix=Ruhlar Alemi Cennet=P Cehennem=7 Bumudur?

HUKUK MÜHENDİSİ ?@Hukuk_Muhendisi
Alt alta iki haber: -"Zorunlu din dersi olmazsa,uyuşturucu olur" -"RTE'nin yeğeni,uyuşturucudan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı" YORUMSUZ

Yiğit Akçay ?@yigitakcay
Zorunlu Din Dersi olmazsa çocuklar uyuşturucu bagimliligina yönelir diyen CB'nin yegeninin uyuşturucuyla yakalanması dersi almamasından mi ?

fatih yaşlı ?@fatih_yasli
"zorunlu din dersi olmazsa şiddet olur, uyuşturucu bağımlılığı olur." buna dair tek bir kanıt,tek bir istatistiki veri yok ama maksat belli.

alpaslan akkuş ?@geronimoapo
zorunlu din dersi kalkınca yerine niye uyuşturucu geliyo anlamadım ben. bi sonraki ders uyuşturucu mu, onu mu öne alıyolar?

Didem Sultan ?@MKAbjk1903
RTE: Din dersi zorunlu olmazsa uyuşturucu kullanımı artar. Eee kızkardeşine tecavüz eden imam din dersi görmedi mi?

a.c. ?@cansuyldrm
Keşke zorunlu din dersi eğitimi almasaydım, şimdi uyuşturucu madde kullanıp gündemin saçmalıklarından çok uzaklara uçabilirdim.

Bazenler ?@y_alem
Allaha şükür ülkede zorunlu din dersi varda bonzai nedeniyle ölen, uyuşturucu müptelası, ırkçılık yapan hiç kimse yok, ya ders olmasaydı!

Kaan Hatipoglu ?@khatipoglu
Zorunlu din dersi kalkarsa uyuşturucu gelir demiş bizim abi. Günde 5 tane bonzaiden ölen çocuk haberi hatırlamıyorum ben "eski Türkiye"de.

kübra akalın ?@kubraakalin
Erdoğan zorunlu din dersi ile zorunlu matematik dersini aynı kefeye koydu hobaa! Zorunlu din dersi kalkarsa yerine uyuşturucu gelirmiş

hkn ?@_asabiyimben
Rte zorunlu kimya dersi tartışılmıyor da zorunlu din dersi tartışılıyor mu demiş ahahaha allahını seven beni kanadaya falan atsın bu ne bu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon