Piyanist Vedat Kosal anılıyor

Martı Istanbul Hotel, “Klasik Müzik Akşamları” serisi, yarın saat 20.00’de 43 yaşında aramızdan ayrılan Cemal Reşit Rey’in ünlü öğrencilerinden piyanist Vedat Kosal(1958-2001)’a ayrıldı.

Yayınlanma: 26.11.2013 - 15:37
Abone Ol google-news

Vedat Kosal’ın yakın arkadaşlarından soprano Ece İdil’in moderatörlüğünü yapacağı dinleti ve sohbet akşamında yakın dostları olan piyanistler; Aydın Karlıbel, Seher Tanrıyar, Ece Demirci ve Evren Büyükburçlu Erol konser verecekler. Gecede, Kosal’ın sevdiği besteciler; Chopin, Liszt, Schubert, Gershwin ve Schumann ve C.R. Rey’den de eserler seslendirilecek.

Müziğe 10 yaşında, Cemal Reşid Rey ile başlayan Vedat Kosal, dünyanın her yerinde verdiği başarılı konserlerinin yanında, New York Carnegie Hall'de beşyüzbininci Steinway kuyruklu piyanosuna imza atan sanatçılar arasında yer almış, firmanın 135. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde 1000 Steinway Sanatçısı arasına seçilmişti.

Vedat Kosal, 2001 yılında ise İngiltere'de, Cambridge Biographical Centre tarafından "20. Yüzyılın Olağanüstü 2000 Müzisyeni" arasına seçilmişti. Baroktan modern müziğe kadar uzanan geniş bir repertuvara sahipti. Sanatçının uzmanlaştığı bir başka alan da Türk bestecilerin eserleri ve Osmanlı Saray Müziği idi.

Lila Müzik işbirliği ile Martı Istanbul Hotel’in bir klasik müzik sanatçısının dinletisine ve sonrasında klasik müzik sohbetlerine ev sahipliği yaptığı “Klasik Müzik Akşamları” serisi bu sezon, dünyaca ünlü keman virtüozu Ayla Erduran, arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, keman virtüozu Suna Kan, piyanist Birsen Ulucan, keman sanatçısı Özcan Ulucan, klarinet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlı, flütist Sibel Kumru Pensel, Borusan Quartet ve Güher & Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler projesini müzikseverlerle buluşturacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler