Türkiye'de yeni satışa çıkan Xiaomi 13 Pro'nun kamera puanı

Türkiye'de satışa yeni çıkan Xiaomi 13 Pro'nun kamera performansını ortaya çıkartan puanı açıklandı.

Yayınlanma: 11.03.2023 - 13:55
Türkiye'de yeni satışa çıkan Xiaomi 13 Pro'nun kamera puanı
Abone Ol google-news

Çinli merkezli Xiaomi yeni amiral gemisi telefonlarını geçen aylarda tanıtmış ancak önce Çin'de satışlarına başlamıştı. Farklı bölgelerdeki satışlarına başlayan şirket daha yeni Türkiye'de satışa çıkarttığı Xiaomi 13 serisinin kamera performansı ortaya çıktı.

Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi 13 Lite modellerinden oluşan serinin DxOMark puanı açıklandı. Özellikle Pro modelinin çok geride kalması beklentileri oldukça düşürüyor. 

İLK 10'A GİREMEDİ

Telefonun kamera lensleri Alman ve ünlü kamera ve lens üreticisi Leica ile iş birliği ile geliştirilmişti. DxOMark'ın farklı aşamalardan oluşan kamera testlerine tabii tutulan telefonlar bekleneni veremedi. Özellikle amiral gemisi ve premium olan Xiaomi 13 Pro yapılan testler sonucu 16. sırada yer aldı. 136 ortalama puanı ile bu yıl ve geçen yıl tanıtılan amiral gemisi telefonların altında konumlandırılan cihaz, hayal kırıklığı yarattı.

DxOMark'a göre cihazın kamera performansını etkileyen en önemli faktörler; düşük ışık şartlarında ya da konser gibi farklı ışık kaynakları olan odaklarda çekimde sorunlar çıkması, yüksek kontrastlı sahnelerde pozlama kararsızlığı ve güneş ışığı altında ekran okunabilirliğinin düşük olması olarak sıralandı. 

Öte yandan en iyi kameralı telefonlar listesinde 152 puan ile ilk sırada Honor Magic5 Pro yer alıyorken, ikinci sırada 149 puanla Huawei Mate 50 Pro, üçüncü sırada 147 puanla Google Pixel 7 Pro, dördüncü sırada yine 147 puanla Honor Magic4 Ultimate ve beşinci sırada 146 puanla iPhone 14 Pro Max yer alıyor. 

Xiaomi 13 Pro'nun özellikleri ise şu şekilde:

Xiaomi 13 ailesinin en güçlü telefonu olan Xiaomi 13 Pro’da Qualcomm’un Snapdragon 8 gen 2 yonga işlemcisi bulunuyor. Arka tarafında ise üçlü 50 MP çözünürlüğünde kamera kurulumu mevcut. Ön tarafında ise 32 MP çözünürlüğünde bir kamera tercih edilmiş.  

6.73 inç, 1440x3200 piksel çözünürlüğünde OLED ekranı olan cihaz 4820 mAh kapasiteli 120 W hızlı şarj destekleyen bir bataryaya sahip.  


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler