ABD'de helikopter düştü: 5 asker öldü

ABD'nin Nevada eyaletinden havalanarak California eyaletine gitmekte olan askeri helikopter içindeki askerler ile düştü. Düşen helikopterdeki 5deniz piyadesinin, öldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 08.02.2024 - 16:51
ABD'de helikopter düştü: 5 asker öldü
Abone Ol google-news

ABD'nin California eyaletinde, Nevada'dan havalanan ancak bir süre sonra haber alınamayan askeri helikopterdeki 5 deniz ABD deniz piyadesinin öldüğü açıklandı.

California'ya ulaşamayan CH-53E Super Stallion tipi helikopter, sivil yetkililer tarafından Miramar askeri tesisinin doğusunda Pine Valley olarak bilinen dağlık bir bölgede bulundu.

Helikopterdeki beş ABD deniz piyadesinin öldüğü, 3'üncü Deniz Uçak Filosu (3rd MAW) tarafından doğrulandı.

3rd MAW Komutanı Tümgeneral Michael J. Borgschulte, "beş seçkin denizcinin dün gece bir eğitim uçuşu sırasında hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle paylaşıyorum" açıklamasında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, "Şehit denizcilerimizin ailelerine en derin taziyelerimizi gönderiyoruz ve bu inanılmaz zor dönemde desteğinizi ve bakımınızı sağlamaya kararlıyız" ifadeleri yer aldı.

Deniz Kuvvetleri, San Diego Bölgesi Şerif Departmanı ve Sivil Hava Devriyesi'nden yardım isterken, şerif departmanı, kendi helikopterini arama çalışmaları için bölgeye göndermeye çalıştığını ancak bölgeyi vuran atmosferik nehir fırtınası nedeniyle ulaşamadığını açıklamıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler