İslami Cihad örgütünden İsrail'e yalanlama

İslami Cihad örgütü, "Gazze'deki hastaneyi bombaladıkları" yönündeki İsrail Savunma Kuvvetleri'nin iddialarını yalanladı.

Yayınlanma: 18.10.2023 - 13:32
İslami Cihad örgütünden İsrail'e yalanlama
Abone Ol google-news

İslami Cihad örgütü, Gazze'deki Al Ahli Baptist Hastanesini bombaladıkları yönündeki İsrail iddialarını yalanlayarak, bunun "asılsız olduğunu" belirtti.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, "İslami Cihad, Gazze'deki diğer direniş güçleri gibi ibadet yerlerini veya kamu tesislerini, özellikle de hastaneleri askeri merkezler, silah depoları veya roket fırlatmak için kullanmamaktadır."ifadelerine yer verildi.

İsrailli yetkililerin, Hareketin Gazze'deki Al Ahli Baptist Hastanesi'ni hedef aldığı yönündeki iddialarını "asılsız ve gerçek dışı" olduğu kaydedilen açıklamada, "Birkaç İsrailli yetkilinin günlerdir bu tehditleri medya aracılığıyla tekrarladığına" da işaret edildi.

İsrail'in dün akşam Gazze'deki Al Ahli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda en az 500 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, Gazze'deki Al Ahli Baptist Hastanesinde "gerçekleşen patlamaya teröristlerin (İslami Cihad) attığı roketlerin sebep olduğunu" iddia etmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler