Kırmızı bültenle aranıyordu: Thodex’in kurucusu Fatih Özer yakalandı

Hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılan, kripto para borası Thodex'in kurucusu Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı.

Yayınlanma: 30.08.2022 - 11:29
Kırmızı bültenle aranıyordu: Thodex’in kurucusu Fatih Özer yakalandı
Abone Ol google-news

Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk’ta Vlora’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini iletti" denildi.

Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesi için işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

EŞYALARINA EL KONULDU

Özer’in yakalandığı binada yapılan aramalar kapsamında delil niteliği taşıyan bilgisayar, banka kartı, cep telefonu gibi birçok kişisel eşyaya el konuldu. Öte yandan Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi operason ile ilgili yaptığı açıklamada Arnavutluk polisinin başarısına değinerek, "Bu operasyon, Arnavutluk hükümetinin organize suçlarla mücadele konusunda ısrarlı ve samimi olduğuna dair en büyük işarettir" ifadelerini kullandı.

Yatırımcılarını milyonlarca dolar dolandırarak yurt dışına kaçan Özer, 20 Nisan’da Arnavutluk’ta bir otele giriş yaptığı sırada güvenlik kamerası tarafından görüntülenmişti. Söz konusu otelin başkent Tiran’da olduğu ifade edilmiş ve Özer’in resepsiyondaki görevliye pasaportunu uzattığı görülmüştü.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından Thodex'e yönelik soruşturmada aralarında Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 21 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Firari Faruk Fatih Özer için 3 suçtan 40 bin 564 yıla kadar hapis istendi.

Kripto para borsası Thodex'e yönelik soruşturmada aralarında Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 21 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Firari Faruk Fatih Özer için 3 suçtan 40 bin 564 yıla kadar hapis istendi.

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur ettiği iddia edilen şirketin firari CEO'su Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 şüpheli hakkında 3 ayrı suçtan ayrı ayrı 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 2027 kişinin 'şikâyetçi' sıfatıyla yer aldığı iddianamede, 356 milyon lira zarar oluştuğu kaydedildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler