Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'ın eşi Bibi, Han'ın bulunduğu cezaevine nakledilecek
Pakistan Yüksek Mahkemesi, eski Başbakan İmran Han'ın eşi Büşra Bibi'nin, Han'ın bulunduğu cezaevine nakil isteğini onayladı.

Yüksek Mahkeme, başkent İslamabad'daki konutunda ev hapsi devam eden Bibi'nin, Adiala Cezaevi'nde tutuklu olan eşi Han'ın bulunduğu cezaevine nakil isteğine ilişkin kararını açıkladı.
Mahkeme, eşiyle ortak yargılandıkları davalarda ev hapsi cezası alan Bibi'nin, Han'ın kaldığı cezaevine nakil isteğini onayladığını bildirdi.
Bibi, Mahkeme'ye ilettiği talebinde, "kaldığı ev hapsinde yetkililerin erkek olması nedeniyle gizliliğinin ihlal edildiğini ve kendisine bozuk yemek verildiğini" öne sürmüştü.
HAN'IN MAHKEME SÜRECİ
Pakistan'da mahkeme, 30 Ocak'ta "devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan ve tutuklu yargılanan eski Başbakan Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi'yi 10'ar yıl hapis cezasına çarptırmıştı.
31 Ocak'ta da başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı ve hediyeleri sattığı gerekçesiyle yargılandığı yolsuzluk davasında suçlu bulunan Han ve eşi Büşra Bibi, 14'er yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.
Ayrıca mahkeme, 3 Şubat'ta tutuklu eski Başbakan Han ve eşi Büşra Bibi'ye, yasa dışı evlilik yaptıkları gerekçesiyle 7'şer yıl hapis cezası vermişti.
1 Nisan'da ise Mahkeme, İmran Han ve eşi Büşra Bibi'nin mahkumiyetlerini askıya almıştı.
Öte yandan, farklı davalardan hapis cezası bulunan Han, cezaevinde kalmayı sürdürürken Büşra Bibi de ev hapsinde kalmaya devam etmişti.

En Çok Okunan Haberler
-
SGK uzmanı temmuz zammı tahminini açıkladı!
-
Özgür Özel'den traktör sayısı yanıtı
-
Özgür Özel'den çağrı geldi
-
Tarlada fiyatı 7 liraya düştü: Dönüm maliyeti 35 bin TL
-
İmamoğlu için verilen imza sayısı belli oldu
-
AKP çakıldı, CHP büyük fark attı!
-
DEVA Partisi'nde istifa: Nedenini açıkladı
-
Bahçeli'nin ardından Türköne'den yeni açıklama
-
Tanık mühendisin cansız bedeni bulundu!
-
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu