Son dakika: Biden ve Putin telefonda görüştü

Dünyanın kilitlendiği Ukrayna krizi devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında telefonda görüştü. Görüşme sonrasında Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Açık bir şekilde eğer işgal olursa müttefiklerle sert, hızlı bir şekilde Rusya’ya bedel ödetilir" denildi.

Yayınlanma: 12.02.2022 - 19:24
Son dakika: Biden ve Putin telefonda görüştü
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki kritik Ukrayna görüşmesinin sona erdiği bildirildi.

Beyaz Saray'dan gönderilen basın notuna göre Biden ile Putin arasındaki telefon görüşmesi ABD Doğu saatiyle 12.06'da (TSİ 20.06) tamamlandı. 1 saat 2 dakika süren telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'ın yazılı bir açıklama yaptı. 

DÜNKÜ AÇIKLAMALAR TANSİYONU YÜKSELTMİŞTİ

Dün ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın "Rusya Ukrayna'da işgale her an başlayabilir" şeklindeki açıklamasının ardından gözler bugün Biden ile Putin arasındaki görüşmeye çevrilmişti.

ABD yönetimi, Ukrayna'daki zorunlu olmayan diplomatik personelin ülkeyi terk etmesi talimatını vermiş, ayrıca ülkedeki 160 askerini de geri çekme kararı almıştı.

BİDEN: ABD, HER SENARYOYA HAZIR, BEDEL ÖDETİLİR

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Biden, Putin'e, "Eğer işgal olursa müttefiklerle sert, hızlı bir şekilde Rusya’ya bedel ödetilir" dedi. 

Biden ayrıca, "ABD her senaryoya hazır" diyerek, Rusya'yı, sorunları diplomasi yoluyla çözmeye davet etti. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler