Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk silahlı saldırıya uğradı

Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk silahlı saldırıya uğradı

10.09.2025 22:48:00
Güncellenme:
AA İHA
Takip Et:
Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk silahlı saldırıya uğradı

ABD'nin Utah eyaletinde Başkan Donald Trump'ın destekçisi aktivist ve sosyal medya fenomeni Charlie Kirk, silahlı saldırıya maruz kaldı. ABD Başkanı Donald Trump, Utah Valley Üniversitesi'nde silahlı saldırıya uğrayan sağcı aktivist Charlie Kirk’ün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Utah Valley Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Kirk, açık alanda konuşma yaptığı esnada, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun hedefi oldu.

Boynuna yakın bölgeden vurulan Kirk'in saldırıdan sağ kurtulup kurtulmadığı yönünde ABD Başkanı Trump'tan açıklama geldi.

Trump, Utah Valley Üniversitesi'nde silahlı saldırıya uğrayan sağcı aktivist Charlie Kirk’ün hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD medyasında, saldırıyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı ve polisin soruşturma başlattığı bilgileri yer aldı.

ABD'deki üniversite kampüslerindeki öğrencilere muhafazakar fikirleri yayma amaçlı, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Turning Point USA'nın kurucusu olan Kirk, ABD merkezli X sosyal medya platformunda 5,2 milyon, TikTok'ta ise 7,3 milyon kişi tarafından takip ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan Başkan Donald Trump, Charlie Kirk'in vurulduğu haberini doğrularken, ABD merkezli Truth Social sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada olaya tepki göstermişti.

Trump, "Hepimiz vurulan Charlie Kirk için dua etmeliyiz. Tepeden tırnağa harika bir adamdı. Tanrı onu korusun" diye yazmıştı.

FBI Direktörü Kash Patel de, X'e yazdığı mesajda, "Dualarımız Charlie, sevdikleri ve etkilenen herkesle birlikte" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, X üzerinden yaptığı paylaşımda, Trump destekçisi aktivist için "dua ettiğini" belirtmişti.

İlgili Konular: #Trump #saldırı