Öğretmen adaylarının sözlü sınavlarına ilişkin yeni düzenleme yargıya taşındı

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat uygulamasına ilişkin yeni düzenlemeyi içeren yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı.

Yayınlanma: 15.05.2024 - 11:50
Öğretmen adaylarının sözlü sınavlarına ilişkin yeni düzenleme yargıya taşındı
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen, dün Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in öğretmen adaylarına yapılan sınavda yüzde 50 mülakat (sözlü sınav) puanının değerlendirmeye alınması düzenlemesini yargıya taşıdı. 

Danıştay'a dava açan sendika, ilgili yönetmeliğe "Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenir" hükmünün eklendiği hatırlatarak "Sözlü sınav sisteminin, objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmayan, her türlü suistimale, ayrımcılığa, adam kayırmacılığa açık, denetlenmesi imkansız bir sınav şekli" olduğunu belirtti.

HÜKMÜN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI TALEP EDİLDİ

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 1. maddesi ile 3 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik'e eklenen 'Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenir' hükmünün yürütmesinin durdurulması ve iptali ile dava konusu düzenlemenin dayanağını oluşturan 14 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 4. maddesinin ikinci fıkrasının somut norm denetimine tabi tutulmak üzere Anayasa Mahkemesine gönderilmesi talebiyle Danıştay 2. Dairesinin 2024/1725 esas sayılı dosyasıyla dava açtık."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler