Yarın okullar tatil mi? 29 Mayıs'ta okullar tatil mi olacak?

Yurttaşlar, bugün 13. cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gidiyor. 29 Mayıs günü okulların tatil olup olmayacağı da merak ediliyor. Peki, Yarın okullar tatil mi? 29 Mayıs'ta okullar tatil mi olacak?

Yayınlanma: 28.05.2023 - 09:34
Yarın okullar tatil mi? 29 Mayıs'ta okullar tatil mi olacak?
Abone Ol google-news

Yurttaşlar, 14 Mayıs'ta 13. cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gitmişti. Yapılan oy sayımlarının ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Türkiye, bugün yeniden oy kullanmak için sandığa gidiyor. Seçimin ertesi günü okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanacak Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için oy verme işlemi 17.00'ye kadar sürecek.

Türkiye'nin 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 885 sandık kuruldu. Seçimde yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanıyor.

29 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacak, öğretmenlerimiz idari izinli sayılacak." dedi.

Bakan Özer, seçimlere ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu "Seçimde ağırlıklı olarak oylar okullarda veriliyor. Tüm okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz bu seçimlerde aktif olarak yer alıyorlar. 28 Mayıs'ta da ikinci tur seçimleri olacak. Okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için yoğun bir çaba sarf edileceği için 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacaklar, tatil olacak, öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacaklar."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamaya göre 29 Mayıs'ta okullar tatil olacak. 29 Mayıs'ta ayrıca öğretmenler idari izin sayılacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon