Avustralya Merkez Bankası'ndan dördüncü faiz artışı

Avustralya Merkez Bankası(RBA), faiz oranında piyasa beklentileri doğrultusunda artışa gitti. Böylelikle banka mayıs ayından bu yana dördüncü faiz artışına imza atmış oldu.

Yayınlanma: 02.08.2022 - 09:40
Avustralya Merkez Bankası'ndan dördüncü faiz artışı
Abone Ol google-news

Avustralya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 1,85'e yükseltti. Merkez bankası para politikasında izlenecek yolun önceden belirlenmemiş olduğunu belirtse de, faiz artırımlarının devam edeceğine işaret etti.

RBA'nın dün başlayan ve bugün sona eren toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının 50 baz puan artırılarak yüzde 1,35'ten yüzde 1,85'e çıkarıldığı belirtildi. Piyasalarda da beklenti faizin 50 baz puan artırılacağı yönündeydi.

RBA, böylece üst üste 4 toplantıda faizi 175 baz puan artırmış oldu.

"ÖNCEDEN BELİRLENMİŞ BİR YOL DEĞİL"

RBA'nın açıklamasında Para Politikası Kurulunun önümüzdeki aylarda parasal koşulların normalleşmesi sürecinde ek adımlar gerekeceğini tahmin ettiği belirtildi. Açıklamada, "Bu önceden belirlenmiş bir yol değil" denildi.

Banka, enflasyonun zaman içinde yeniden hedefe geri dönüşünü sağlamak için gerekli adımları atma yolundaki taahhüdüne bağlı olduğunu kaydetti.

RBA, yüzde 2-3 aralığında bir enflasyon hedefliyor. Ülkede enflasyon yıllık yüzde 6,1 seviyesinde bulunuyor. RBA, enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 7,5 ile zirveyi gördükten sonra yeniden hedefe yönelmesini bekliyor. Banka'nın gelecek yıl sonu için tahmini yüzde 4,0 olurken, 2024 için yüzde 3,0 seviyesi belirlendi.

Banka işsizlik oranının 2024 yılı sonunda yüzde 4,0 seviyesine geleceği tahmininde bulundu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler