'Beşli Çete' sendikalı işçileri işten attı

İktidara yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding ve Kolin İnşaat ortaklığıyla İstanbul’da kurulan Satera Elektrik fabrikasında sendikaya üye olan işçilerden 8’i işten atıldı. İşçiler fabrika önünde direniş başlattı.

Yayınlanma: 08.03.2023 - 17:25
'Beşli Çete' sendikalı işçileri işten attı
Abone Ol google-news

Muhafletin beşli çete olarak adlandırdığı Cengiz Holding ve Kolin İnşaat ortaklığıyla İstanbul Arnavutköy’de kurulan, yaklaşık 100 işçinin çalıştığı Satera Elektrik Elektronik Fabrikası’nda Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan 8 işçi işten atıldı. İşçiler fabrika önünde direnişe başladı. Konuyla ilgili Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Yetki tespitinin sendikamıza ve işverenliğe ulaşmasının ardından işyeri yönetiminin ilk icraatı, 8 sendika üyesi işçiyi apar topar işten çıkarmak oldu. Atılan arkadaşlarımız bu sabahtan itibaren sendikamız yetkilileri ile birlikte fabrikanın önündeler” denildi.

‘İŞÇİLER HAKLARININ BİLİNCİNDE’

Sendikanın yaptığı açıklamada, “İşçilerin neredeyse tamamının sendikamıza üye olmasının ardından yasanın aradığı çoğunluğu sağlayan sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu. Bakanlık yaptığımız başvuruyla ilgili incelemeyi tamamladı ve sendikamızın işyerinde yetkili olduğunu tescil etti” ifadeleri yer aldı. Şirket yetkililerinin çalışan işçileri tek tek görüşmeye çağırıp sendikadan istifa etmeye zorladığı belirtilen açıklamada “İşten çıkarma ve baskı altında bırakılan üyelerimiz sendikal haklarının bilincinde davranıyor ve direniyor” ifadeleri yer aldı. 

Şirket yönetimine iki gündür yaptıkları görüşme çağrısının karşılık bulmadığını belirten sendika temsilcileri, söz konusu açıklamada taleplerini şu şekilde sıraladı:

-İşten atılan işçiler işe geri alınmalı.

-Sendika üyesi işçilere baskı son bulmalı. 

-Sendika ile görüşmeler başlatılmalıdır.

Sendikanın yetkisini gösteren belge


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler